Lokalt | Trygg-Hansa flyttar delar av verksamheten i Örebro till Malmö och Stockholm

Av på 28 januari, 2015

Under 2015 kommer Trygg-Hansa att flytta merparten av sin verksamhet i Örebro till Malmö och Stockholm. Sammanlagt påverkas 82 medarbetare av flytten, som samtliga erbjuds att flytta med.

Under 2015 kommer Trygg-Hansa att flytta de avdelningar som jobbar med telefonförsäljning, kundservice och support för företagsförsäkringar från Örebro till Malmö. Samtidigt kommer den avdelning som jobbar med mäklarservice och support för stora och medelstora företag att flytta från Örebro till Stockholm. Sammanlagt berörs 82 medarbetare i Örebro av flytten. Alla medarbetare erbjuds möjligheten att flytta med verksamheten.

Flytten är en strukturell förändring som genomförs för att skapa skalfördelar och säkerställa Trygg-Hansas konkurrenskraft. Genom att sammanföra Örebro- och Malmöverksamheterna kommer kompetensen att samlas på ett ställe vilket även kommer att gynna Trygg-Hansas kunder i form av utökad och förbättrad service.

För de medarbetare som väljer att flytta med kommer Trygg-Hansa att erbjuda flyttstöd, hjälp att hitta bostad och möjligheten att prova på att jobba i Malmö eller Stockholm under en avtalad tid. De medarbetare som inte vill eller kan flytta med kommer att sägas upp i och med att tjänsten upphör. Uppsägning sker i enlighet med de kollektivavtal som gäller i fråga om uppsägningstid och omställningsstöd.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in