Lokalt | Vårdens problem döljs av nyheten om ny flyglinje

Av på 26 augusti, 2015

Region Örebros styrande politiker har meddelat att beslutet om en ny flyglinje mellan Örebro och Köpenhamn kommer kräva ökade bidrag för att finansiera det förväntade underskottet av verksamheten. Samtidigt redovisas siffror som visar att kostnader för vården under sommaren har ökat när regionen valt att anlita bemaningsföretag istället för att anställa personal själva.

Istället för att redovisa vilka problem och utmaningar vården står inför, och vilka resurstillskott som krävs döljer Socialdemokraterna patienternas krav och vårdens problem bakom nyheten att man öppnar en ny flyglinje, säger Anna Ågerfalk, regionsråd i Region Örebro län.

Redan idag kostar flygplatsen i Örebro landstinget mångmiljonbelopp varje år i bidrag.  Med den nya flyglinjen räknar socialdemokraterna, enligt uppgift i media idag, med en ökad kostnad på 12 miljoner/år varav Region Örebro län ska stå för 6 miljoner. Örebro flygplats klarar idag inte marknadens krav. Trots att näringslivet ofta pekar på flygplatsens roll väljer de andra sätt att resa. Håller den trenden i sig kommer kraven öka på ägarna, Regionen och Örebro kommun, att täcka underskotten också för den nya linjen till Köpenhamn.

 – Region Örebro län har enorma utmaningar inom vården. Men vi ser en regionledning som saknar både lösning och politik för att ta hand om problemen inom vården. Flygplatsen är en viktig del av regionens infrastruktur men vi måste lägga större fokus på att människor får den vård de behöver, fortsätter Ågerfalk.

Politik | Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in