Lokalt | Vivallaskolans årskurs 7–9 läggs ned

By on 9 juni, 2016
Foto: Scandinav Bildbyrå

För att öka integrationen och ge alla elever i Örebro kommuns högstadieskolor möjligheter att lyckas, beslutade Grundskolenämnden 9 juni att avveckla Vivallaskolans årskurs 7–9, högstadieeleverna från Vivalla och Lundby fördelas i stället på fyra av kommunens övriga högstadieskolor.

Det här beslutet innebär att alla elever får samma möjligheter att lyckas. Att nå bättre resultat, att få möjlighet att studera vidare på ett gymnasieprogram är en mycket viktig faktor för ett bra liv, säger Margareta Borg, förvaltningschef Förskola och skola i Örebro kommun.

De fyra högstadieskolor som eleverna från Vivalla och Lundby fördelas på utifrån gatuadress är Gumaeliusskolan, Engelbrektsskolan, Lillåns skola samt Nikolaiskolan, en ny skola som startar hösten 2017. Fördelningen av elever till de nya anvisningsskolorna är klar i september. (Möjligheten att välja en annan skola än anvisningsskolan berörs inte av beslutet).

Övergången sker stegvis. Höstterminen 2017 börjar årskurs 7 på de nya skolorna, årskurs 8 börjar på Nikolaiskolan och årskurs 9 går kvar på Vivallaskolan. Hösten 2018 blir då Vivallaskolan enbart en F–6-skola.

[socialpoll id=”2366214″]

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login