Luckans Land i Lindesberg tillbaka – nu efterlyses medverkande

Av på 5 oktober, 2021

Efter åtta års uppehåll återstartar Bergslagens Spektakelteater Luckans Land – den levande adventskalendern i Lindesberg som ägde rum på och kring Rådhustorget 2009-2012. Den här gången blir det på och kring Norrtullstorget. Nu efterlyser Bergslagens Spektakelteater personer/grupper som vill fylla luckorna med innehåll

Årets upplaga av ”24 ögonblick i Luckans Land – landet där allt kan hända och vad som helst kan hända” kommer att utspelas på och kring Norrtullstorget: Det kan vara ute, i butikslokaler eller kanske på biblioteket.

”Vi söker 24 personer/grupper som kan tänka sig att skapa ett 5-10 minuter långt framträdande i valfritt ämne. Ämnet ska vara tänkvärt, överraskande och/eller underhållande. Vi har tyvärr ingen teknik att låna ut. Behövs det får det lov att fixar på egen hand. Vi söker också folk som vill funderar som värdar – det behövs två per tillfälle, en som hälsar välkommen och en som dokumenterar. Några datum är redan fyllda så skynda på att anmäla er!”, skriver Bergslagens Spektakelteater i sin efterlysning.

Intresserad?

Anmäl dig/er till Gunilla Dovsten – mail: gunilla.dovsten@telia.com

Bergslagens Spektakelteater hoppas på samma breda uppslutning som tidigare – såväl bland deltagande ”lucköppnare” som publik.

Den levande adventskalendern i Lindesberg hade premiär 2009 med totalt 120 medverkande, över 1.500 personer i publiken och drygt 5.500 visningar på YouTube där ”Ögonblick i Luckans Land” finns dokumenterade.

”Ett bokstavligt talat levande bevis på att Lindesberg har ett mycket brett och levande kulturliv”, sade Stefan Jansson 2011 då Lindesbergs levande adventskalender återkom för tredje året.

Kultur | Örebro län Lindesberg
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in