Marcus Ericsson slutade elva efter händelselöst race

By on 4 september, 2022
Arkivbild

Det var dags för Portland GP, det näst sista racet i Indycar serien 2022. Racet kördes över 110 varv och Marcus Ericsson startade från en 18 position.

Marcus startade på den svarta gummiblandningen som av samtliga ansågs den långsammare och icke önskvärda skulle man kunna säga, de flesta förare som startade på svart blandning gick in i depå tidigt men Marcus körde hela 32 varv på sina och gjorde det bra. Det blev alltså ordentlig over cut för Kumlaföraren jämfört med övriga förare och satte honom på en alternativ strategi. 

Med 25 varv kvar blev det gulflagg då VeeKay skickade in Jimmie Johnson i barriären, med 23 varv kvar gick omstarten och oturligt nog hade Marcus då precis gjort sitt sista depåstopp. Marcus körde efter omstarten bra och slutade tillslut på en elfte plats i ett race som inte bjöd på speciellt mycket dramatik, vann gjorde Scott McLaughlin tvåa Will Power och på tredje plats Scott Dixon.

Marcus presterade en bra körning men det var kvalet som låg honom i fatet hela racet, särskiljt som det bara var en gulflagg på hela loppet så blev möjligheterna små att verkligen kunna vända det hela.

Detta betyder att Marcus Ericsson behåller sin fjärdeplats i serier nu 39 poäng efter Will Power, alltså är inte allt hopp ute men för att Marcus skall ta hem segern i Indycar 2022 måste verkligen allt gå hans väg i Laguna Seca nästa helg.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Örebro
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login