Melisha släpper pianolåten ”Homeless girl”

Av på 16 december, 2021

Musikvideon till Melishas nya låt är inspelad utanför Brewhouse, där hon har sin studio, filmad av Nadja Itäsaari. Hon spelade piano i snön och det var riktigt kallt, men tänk vad kallt det måste vara att vara hemlös. Man räknar med att 150 miljoner människor är hemlösa världen över och bara i Göteborg lever idag 3161 personer i hemlöshet. Nästan 600 av dem är barn. De hänvisas till akutboenden, härbärgen, vandrarhem och andra tillfälliga lösningar. Melisha hoppas att den här låten kommer att inspirera till julklappar i form av donationer till hjälporganisationer. Nedan kan du även lyssna till Melishas samarbete med Göteborgs Symfoniker i en ny version av ”Nu tändas tusen juleljus”.

”Det här är en låt om en hemlös romsk tjej som jag träffade för några år sedan med ett litet barn. Hon och hennes son bodde hos mig tills jag kunde hjälpa henne med pengar för att resa till hennes föräldrar. Jag kunde hjälpa henne eftersom jag kunde prata Romani med henne. Jag skrev låten om henne för att jag ville lyft detta viktiga ämne, speciellt nu före jul. Med denna release vill jag uppmana er att hjälpa till och donera pengar till era lokala organisationer som hjälper hemlösa människor.” säger Melisha.

Intäkterna från detta släpp skänks till Räddningsmissionen (se info nedan) men Melisha kommer även skänka pengar dit till jul.

Att ha ett hem är något många tar för givet och att föreställa sig hur livet skulle vara utan det är väldigt svårt. Med denna låt hoppas hon inspirera till julklappar i form av donationer till hjälporganisationer. 

Räddningsmissionen är en organisation som bedriver både akutinsatser och långsiktigt arbete för att skapa förändring i dessa människors liv. Om du bor i Sverige hoppas Melisha att den här låten kommer att uppmana dig att hjälpa dem via deras Swish 900 44 41, Bankgiro 900-4441 eller Plusgiro 90 04 44-1.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Melisha MusicProduction

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in