Menigos hållbarhetsredovisning 2018

Av på 2 januari, 2019

Under 2018 har Menigo tagit stora steg mot sitt syfte att med människan i centrum möjliggöra och utveckla goda och hållbara matupplevelser genom livets alla skeden, vilket redovisas i företagets hållbarhetsredovisning som nu publicerats.

– 2018 har varit ett händelserikt år där vi haft stort fokus på att säkra vår långsiktiga framgång. Bland annat har vi satt en ny affärs- och varumärkesstrategi, lanserat en helt ny e-handelsplattform och även ett antal digitala tjänster. Vi har också arbetat fram en ny hållbarhetsstrategi med flera långsiktiga och ambitiösa mål för att säkra att vi utvecklas hållbart och bidrar till målen i Agenda 2030, berättar Jonas Köhler VD Menigo.

Några av höjdpunkterna ur Menigos hållbarhetsår 2018:

  • 46,5% av Menigos avfall var återvunnet.
  • Smyrnakyrkan i Göteborg delar ut mat till behövande, under året har Menigo skänkt 17,5 ton mat till kyrkan.
  • Av Menigos totala livsmedelsförsäljning var 14,6% ekologisk och 18,8% miljömärkt.
  • Vid årsskiftet 2017/2018 lanserade Menigo sin första elhybridslastbil som ett steg mot hållbara transporter.
  • I samband med sommarens torka anslöt Menigo till ett branschupprop med målet att stötta de svenska bönderna, en fråga som Menigo fortfarande driver tillsammans med leverantörer och kunder.
  • Menigos företagsledning är helt jämställd ur ett genusperspektiv.
  • I januari 2018 hölls den första STELLA-galan, vilken prisar kvinnliga proffs inom mat- och dryckesbranschen. Menigo är huvudsponsor.
  • Alla Menigos lager och kontor är BRC-certifierade, ett kvitto på fungerande processer och rutiner gällande produktsäkerhet.
  • Menigo har investerat i RTRS-certifikat (Round Table Responsible Soy) för en ansvarsfull och hållbar sojaproduktion.
  • Egna märkesvaror innehållande palmolja är RSPO-certifierade (Roundtable on Sustainable Palm Oil).

– Framåt kommer vi att fortsätta utveckla vår verksamhet för att bidra till ett långsiktigt hållbart samhälle. Det kommer vi göra genom att ständigt förnya oss, fortsätta vara nyfikna på våra kunder och med dem som utgångspunkt förbättra och förstärka vårt erbjudande med hållbarhet i fokus, avslutar Jonas Köhler.

Menigo ägs av Sysco, världens ledande foodserviceaktör, och arbetar under brutet räkenskapsår (juli-juni). Därav lanserade företaget i början av året en hållbarhetsberättelse följt av den hållbarhetsredovisning som nu publicerats.

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in