Mycket musik, bus och mysterier i Hyttans Hemligheter

Av på 24 maj, 2021

Efter ett pandemi-uppehåll förra sommaren återkommer Hyttans Hemligheter med ett nytt sommaräventyr i Löa hytta med premiär 9 juli och föreställningar till 1 augusti. I helgen hade ensemblen kollationering som betyder att skådespelarna möts och läser manus, provar kläder och peppar inför sommaren. Det blir en musikfylld sommar med mycket bus och mysterier. 

”Mysteriet med det gyllene ägget” (Helena Brusell står för manus och regi) har premiär 9 juli med föreställningar alla dagar utom måndagar kl 11:00-16:30 till 1 augusti. Det blir en föreställning med mycket musik (skriven av Camilla Rensgård)  bus och mysterier.

”Mira-Maja har hittat ett ägg i den heta hyttsanden. Det är inte vilket ägg som helst, utan ett gyllene ägg! Ett ägg som växer sig allt större. Vad finns där inuti? Och vem försöker stjäla ägget? Mira-Maja, Luffaren Fargo och de andra i Löa hytta behöver din hjälp med att vakta det gyllene ägget och lista ut vem som försöker stjäla det om natten? Är du en modig detektiv som kan hjälpa till att lösa mysteriet, då ska du komma till hyttan i sommar.”

Hyttans hemligheter är en teatervandring som bygger på historien om Löa hytta – en av de bäst bevarade hyttorna i landet och ett kulturminnesmärkt museum. ”Genom teatern kan vi på ett lekfullt och lärande sätt öka intresset för kulturarvet bland både barn och vuxna. Publiken får möta lokala karaktärer som luffaren, smeden, kolarens dotter Mira-Maja, spöket Anna med flera”.

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in