Mysko Disko skapar eget Thailand i skogarna utanför Örebro

Av på 24 juli, 2021

Filmskaparna Viktor Hertz och Andreas Gejke lärde känna varandra i första klass och började tidigt spela in blodiga actionfilmer på en gammal VHS-kamera. Viktor spelade piano och lyssnade på klassisk musik och Autechre medan Andreas spelade gitarr och lyssnade på Iron Maiden och filmmusik. Nu, 25 år senare, har de startat bandet Mysko Disko, där alla genrer och influenser är välkomna. Debutsingeln är en tio minuter lång country-reggae-disco-electro låt; Ting Tong Trip. “Ting Tong” betyder galen/tokig på thailändska och under en semester i Thailand föddes en idé till en musikvideo. Planen var att spela in videon i Thailand under 2020 men så kom pandemin och Viktor och Andreas fick tänka om. Istället hyrde de en husbil och begav sig ut på en road trip och skapade sitt egna Koh Pangan i de svenska skogarna.

-Ibland kan det vara bra att behöva ändra sina planer. Det ger möjligheter till nya idéer och kreativitet. Jag tycker storyn i videon blev betydligt mer intressant och underhållande med det nya upplägget, säger Andreas Gejke.

-Den blir också ett tidsdokument på ett lättsamt sätt. En slags pandemi-komedi, tillägger Viktor Hertz.

Under en vecka i skogarna utanför Örebro spelade Viktor och Andreas in videon helt på egen hand. Allt från gjort regi, manus, foto, scenografi och till och med skådespel. 

-Det blev en intensiv vecka. Vid ett flertal tillfällen sprang vi runt i skogen och filmade tills solen gick upp, säger Andreas.

-Vi var rejält slitna efteråt men samtidigt var det väldigt inspirerande och kreativt. Det kändes bitvis som vi var på ett riktigt full moon party i Thailand, tillägger Viktor.  

Viktor Hertz är grafisk formgivare och filmskapare. Hans regidebut “Ryggen Fri” har visats på SVT, vunnit priser och belönats med en “Staff Pick” på Vimeo. Hans senaste kortfilm “Hur det känns att vara bakis” visades även den på SVT. Filmen har vunnit flera priser på festivaler, bl.a för bästa kortfilm på Oscar-kvalificerade interfilm Berlin. Andreas Gejke har också en bakgrund i filmbranschen, där han producerat de prisbelönta dokumentärerna De blev våra mödrar, Bondepoeten och Träbitar & 11-kaffe.

Musikvideon Ting Tong Trip har premiär på Youtube lördag den 24:e juli, då det också är fullmåne.

Kultur | Länet/Lokalt
Örebronyheter

Källa: Mysko Disko

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in