Nattens händelser från Polisen

By on 21 juni, 2023
Arkivbild

Nedan följer ett urval av nattens händelser i Örebro län.

Örebro

22.12: Polispatrull genomför en husrannsakan på en adress i Örebro. Anledningen är att det luktar narkotika av sådan grad att beslut fattas om att kontrollera personer och adressen. Två personer påträffas, båda påvisar tydliga tecken på att vara påverkade av narkotika. En man i 25-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern medtas för provtagning, analys får utvisa om misstanke kvarstår. Polis anträffar också misstänkt narkotika som tas i beslag och kommer analyseras. Narkotikabrott/ innehav samt bruk misstänks båda personerna för.


Laxå

23.28: En man i 40-årsåldern grips för försök till stöld, mannen har befunnit sig i en butikslokal. Mannen förhörs på plats och utredningsåtgärder vidtas varpå gripandeskäl faller. Mannen är fortsatt misstänkt och en anmälan är skriven gällande försök till stöld.


Örebro

00.39: En bilist, en man i 20-årsåldern påvisar tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika. Provtagning genomförs, analys får utvisa om misstanke kvarstår. Mannen misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika, narkotikabrott/ ringa, eget bruk samt innehav av narkotika.


00.43: En anmälare kontaktar polisen med anledning av att man uppmärksammat att det varit inbrott i källarförråd, adressen ligger centralt i Örebro. Polispatrull anträffar en man i nära anslutning till brottsplatsen, mannen är i 45-årsåldern och erkänner att han tillgripit en cykel samt elsparkcykel. Godset återlämnas eftersom det juridiskt är färskgärning. En anmälan gällande stöld skrivs av patrullen.


03.18: En bilist, en man i 25-årsåldern kontrolleras i de södra delarna av Örebro. Fordonet mannen framför har körförbud. Mannen vägrar motta ett strafföreläggande varpå patrullen skriver en anmälan gällande trafikbrott/ körförbud på aktuell förare.


Polisen har under natten hanterat flera ärende med psykisk ohälsa. Det har kontrollerats ett större antal personer samt fordon i hela polisområdet. Det har även inträffat och hanterats viltolyckor, inga personskador är inrapporterade.

Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa: Polisen

You must be logged in to post a comment Login