Nu finns Håkan Nessers litteraturvandring i Kumla som ljudguide

Av på 26 april, 2022

Sedan flera år tillbaka finns en litteraturvandring i Kumla, baserad på Håkan Nessers böcker ”Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö” och ”och Picadilly Cirkus ligger inte i Kumla”. På den 4 kilometer långa vandringen besöks olika platser som nämns i böckerna. Till varje plats finns en kort text om platsen och händelsen kring den, som är citat direkt tagna ur böckerna.

Nu kan du lyssna till citaten som Håkan själv läst in

Vi är mycket glada över att Håkan Nesser gjort denna inläsning. Att få höra författaren själv läsa sina egna texter förhöjer verkligen upplevelsen när man går litteraturvandringen. Håkan har tidigare läst in många av sina böcker, men har nu, enligt egen uppgift, slutat med detta. I fortsättningen blir det Reine Brynolfsson som kommer att läsa in Nesser-böckerna. Så det här är kanske hans sista inläsning. Det gör det extra roligt att få presentera ljudguiden.

Ta del av ljudguiden genom att ladda ner gratisappen ”Storyspot” och där söka på Kumla. Litteraturvandringsfoldern med karta och citat finns att hämta på biblioteket och i Servicecenter i stadshuset vid torget. Foldern finns också att ladda ner på www.visitkumla.se/nesservandring där det också är möjligt att lyssna på de inlästa citaten.

Kultur | Örebro län
Örebronyheter

Källa: Kumla kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in