Nu inviger vi Örebros nya mikropark

By on 2 maj, 2017

Den 4 maj hälsas allmänheten välkomna till invigningen av Örebros nya mikropark vid infarten till Krämargaraget, ta gärna rutschkanan från Krämarens storskalighet rakt ner i parkens organiska former som inspirerats av naturen.

För att öka trivseln i centrum planerar Örebro kommun att anlägga ett flertal mikroparker, parker i miniformat. Tanken är att skapa inspirerande platser för möten, lek, upplevelser eller en stunds vila.

Välkommen på invigning
Allmänheten hälsas välkomna till invigningen av Örebros nya mikropark.

  • Torsdag 4 maj, kl 12.30
  • Vid Krämargaraget, korsningen Köpmangatan/Bondegatan

Tjänstemän och politiker från Örebro kommun inviger parken och avtäcker parkens nya skulptur på temat ”Alice i Underlandet”, den är skapad av konstnären Ann Sidén.

En lugn plats mitt i staden
Platsen som vid förra sekelskiftet var trädgård sparades när Krämaren byggdes på 1960-talet, den lilla gräsplätten med de två stora träden glömdes med tiden bort. Nu har gräsmattan ersatts med grusgångar och planteringar, naturen har inspirerat på samma sätt som den gjorde vid förra sekelskiftet. Ormbunkssoffor och planteringar med ormbunkar, myskmadra och murgröna bjuder in förbipasserande till en paus. Här finns en och annan multnande stock så som det kan se ut på marken i en skog.

Till mikroparken hör en rutschkana som tar dig från Krämartorgets storskalighet rakt ner i parkens organiska former. Likt ”Alice i Underlandet” kan du rutscha från en verklighet till en annan, kanske upptäcker du en ny sida hos dig själv?

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login