Nu krävs vaccinationsbevis för att se Örebro HK

By on 29 november, 2021
Arkivbild

Under måndagen meddelade Örebro HK att man från och med nästa hemmamatch kommer kräva vaccinationsbevis från besökare.

”Regeringen har fattat beslut om att vaccinationsbevis kan användas som smittskyddsåtgärd vid offentliga tillställningar och allmänna sammankomster som äger rum inomhus och samlar fler än 100 personer.

För Örebro Hockey innebär beslutet att vaccinationsbevis gäller vid besök i Behrn Arena från och med 1 december. Nästa hemmamatch i SHL spelas torsdag 2 december då Leksand kommer på besök. För att kunna fortsätta ha möjlighet till full publikkapacitet i Behrn Arena innebär det att vi som arrangör av en offentlig tillställning som avser att släppa in fler besökare än 100 stycken behöver kontrollera vaccinationsbevis på alla besökare”, skriver klubben på sin hemsida.

Viktig information till dig som ska besöka Behrn Arena

Endast EU:s digitala Covid-19 bevis är godkänt. Testbevis eller tillfriskningsbevis gäller ej som vaccinationsbevis. Fullvaccinerad är man om man har tagit 2 av 2 doser eller 1 av 1 om det Jansens vaccin. Samt att 14 dagar har passerat från det att sista dosen tagits tills att arrangemanget besöks.

Samtliga besökare behöver uppvisa vaccinationsbevis samt giltig legitimation (se undantag nedan) vid kontroll utanför arenan. Kontroll av vaccinationsbevis sker utanför, efter godkänd kontroll är du välkommen att uppvisa din biljett i entrén. Vaccinationsbeviset kan uppvisas digitalt samt i pappersformat.

Undantag för vaccinationsbevis

Vaccinationsbevis gäller inte för personer under 18 år. Du som är under 18 år kan gå på hockey i Behrn Arena utan att uppvisa vaccinationsbevis. Du behöver dock uppvisa giltig legitimation för att personal på plats ska kunna säkerställa din ålder.

Kravet på vaccinationsbevis gäller inte för personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot sjukdomen Covid-19. Med medicinska skäl avses kontraindikationer mot vaccinering mot sjukdomen Covid-19. Dock så måste ett läkarintyg uppvisas som styrker att personen i fråga inte bör vaccinera sig mot sjukdomen Covid-19.

”Kontraindikation är i medicin ett tillstånd eller en faktor, som ökar risken med att använda ett särskilt läkemedel, utföra en medicinsk behandling eller engagemang i en särskild aktivitet. En absolut kontraindikation är ett tillstånd som förbjuder användningen av behandlingen över huvud taget.”

Spelare, ledare, domare, media samt all personal kopplad till matchen, så som funktionärer och arenapersonal, omfattas ej av kravet på vaccinationsbevis.

Sport | Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebro HK

You must be logged in to post a comment Login