Nu promenerar Sverige mot barncancer

Av på 26 augusti, 2018

Med start igår den 25 augusti och under hela september promenerar tusentals människor över hela Sverige i Walk of Hope, för att samla in pengar till kampen mot barncancer. Pengarna går till Barncancerfondens arbete – och på flera håll i landet sluter hela samhällen upp.

Det är sjätte året i rad som Barncancerfondens promenadlopp Walk of Hope arrangeras i Sverige. På ett 50-tal platser från norr till söder anordnar privatpersoner, företag och föreningar promenadlopp som passar alla som vill bidra till ett viktigt ändamål och samtidigt få en dos motion.

Pengarna som samlas in går till Barncancerfondens fortsatta arbete – livsviktig forskning och stöd till familjer som drabbats av barncancer. Förra året samlade Walk of Hope in totalt 1 miljon kronor.

Det är fantastiskt att se hur många som väljer att engagera sig i Walk of Hope. Det är ett enkelt sätt att göra något som verkligen har betydelse samtidigt som man aktiverar sig, säger Lotta Lundvall, chef för idrottsevent på Barncancerfonden.

Mer än en promenad
På flera platser där Walk of Hope arrangeras har eventet blivit mer än en promenad och något som engagerar hela samhällen. Som i Huskvarna där Emily Åsén Pettersson, 30 år, och hennes fem kompisar slår ihop Walk of Hope med en tipspromenad där lokala företag ställer upp med priser.

Det har varit jätteenkelt att få med företag, nästan alla har sagt ja. Min känsla är att de flesta vill vara med för att de har ett verkligt engagemang. Barncancer är ju en fråga som kommer väldigt många väldigt nära, säger Emily Åsén Pettersson.

Inleder barncancermånaden
När Walk of Hope går av stapeln runt om i Sverige markerar det samtidigt startskottet för barncancermånaden som pågår under hela september. Då anordnas många aktiviteter för att få fler att engagera sig i Barncancerfondens vision att utrota barncancer.

Om Walk of Hope
• Walk of Hope är ett årligt event under Barncancerfonden, som privatpersoner och företag själva kan anordna.
• Walk of Hope inleder barncancermånaden som pågår under hela september. I år arrangeras promenaderna mellan den 25 augusti och den 30 september.
• Förra året deltog ca 10 000 personer i Walk of Hope, och eventet samlade drygt 1 miljon kronor till Barncancerfondens arbete.
• Mer information och en lista över alla arrangörer runt om i landet på www.walkofhope.se

Om barncancer
• Nästan varje dag insjuknar ett barn i Sverige i cancer.
• Cancer är det vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1 och 14 år i Sverige.
• Den genomsnittliga överlevnaden för barn med cancer är 80 procent, men det varierar mycket beroende på cancertyp.
• Barncancerfondens vision är att utrota barncancer.

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in