Restaurang Ksara från Örebro med i Not So White Guide 2021

By on 16 mars, 2021

Efter förra årets succé släpper nu Halebop andra upplagan av restaurangguiden Not So White Guide, en hyllning till alla restauranger, hak och gatukök som inte kommer med i de etablerade guiderna. I guiden finns 18 restauranger, och nytt för i år är att även restauranger i Sundsvall, Örebro och Växjö inkluderas utöver Göteborg, Malmö och Stockholm.

– Sveriges matskatt är större än Stureplanskrogarna. Vi är väldigt stolta över årets upplaga –­ de här pärlorna har inte inkluderats i diskussionerna kring den pågående restaurangkrisen, men betyder så mycket för människors närområden och vardagsglädje. Årets upplaga är verkligen en win-win – läsaren får upptäcka nya ställen i närområdet mitt i all pandemitristess och krögarna bakom ställena får komma till tals i allt det här, säger Johanna Sahlman, Head of Halebop.

Not So White Guide fokuserar på matkulturer från hela världen. De utvalda restaurangerna serverar allt från malisk till uzbekisk mat – och allt däremellan. Det personliga mötet är även det en viktig del av helhetsintrycket kring maten. I guiden lyfts också några av personerna bakom restaurangerna som får berätta om sina drömmar och kärleken till maten. Nytt för i år är att även restauranger i Sundsvall, Örebro och Växjö inkluderas och att guiden även innehåller ett avsnitt med tips på matbutiker.

– Matglädjen är enorm i det här landet, och den leder i sin tur till inspiration, möten och samtal. Allt detta ligger i Halebops DNA och är en livsviktig kraft vi vill uppmuntra genom Not So White Guide, menar Johanna Sahlman.

Restaurangerna är spridda geografiskt över sex städer och har valts ut efter ett omfattande testande föregått av tips från Halebops kunder. Några återfinns i stadskärnan medan flera ligger utanför, i stadsdelar och förorter som inte alltid förknippas med en blomstrande restaurangscen.

Utvalda restauranger

  • GÖTEBORG: La Fonda Mexicana, Restaurang Kathmandu, Orient Café, Babemba och Leilas Bageri
  • STOCKHOLM: Amo Restaurang, Gambit Grillhouse, Xi’an Köket, Saaghi Grill och Chili Masala
  • MALMÖ: Enjera, Art of Spices, Mr Falafel, Ali Orientaliskt Bröd och Forever Vegano
  • VÄXJÖ: Ăn Viêt
  • ÖREBRO: Restaurang Ksara
  • SUNDSVALL: Restaurang Canton

Lokalt
Örebronyheter

Källa: Halebop
*Användandet av ‘White Guide’ i titeln ‘Not So White Guide’, är godkänt av varumärkesägaren WhiteGuide Global AB

You must be logged in to post a comment Login