Nya e-tjänster inom miljöområdet

By on 25 augusti, 2022
Bild: Askersunds kommun

Nya e-tjänster inom miljöområdet ger smidigare hantering.

Från och med den 23 augusti kan invånare, företagare och fastighetsägare i Askersunds, Laxå och Lekebergs kommuner smidigt anmäla om enskild avloppsanläggning, installation av värmepump samt skicka in utförarintyg via nya e-tjänster.

Via de nya e-tjänsterna blir det även möjligt att lämna olika typer av klagomål digitalt. Företag kan dessutom skicka in köldmedierapport, skrotningsintyg och underrättelse om medelstor förbränningsanläggning via e-tjänsten.

E-tjänsterna nås genom inloggning med personlig BankID. I e-tjänsternas olika steg fyller du i uppgifter och laddar upp dokument. De nya e-tjänsterna har en bra guidning om vilken information och vilka ritningar som behöver skickas in.

Samhällsbyggnad Sydnärke strävar efter att arbeta effektivt, rättssäkert och serviceinriktat. I de nya e-tjänsterna får den som ansöker stöd genom varje steg i processen.

– Tanken är att vi ska lägga till fler e-tjänster efter hand, men dessa nya e-tjänster är en bra start på vårt utökade digitaliseringsarbete, säger Lars Viitanen, miljöchef på Samhällsbyggnad Sydnärke

E-tjänsterna nås via respektive kommuns ”Mina sidor”:

  • minasidor.askersund.se
  • minasidor.laxa.se
  • minasidor.lekeberg.se

Samhällsbyggnad Sydnärke är ett samarbete mellan kommunerna Askersund, Laxå och Lekeberg.

Örebro län
Örebronyheter

Källa Askersunds kommun

You must be logged in to post a comment Login