Nya ljusa lägenheter på taken i Varberga.

Av på 31 maj, 2013

Nu planerar ÖBO att bygga härliga terrasslägenheter på taken till befintliga hus i Varberga. Redan till våren kan de första hyresgästerna flytta in i nya bostäder med egna terrasser och fin utsikt över staden. Totalt bygger vi 20 nya lägenheter som alla står klara inom tre år. Lägenheterna får extra takhöjd och takfönster i vardagsrummen som ger ett fint ljusinsläpp.

Taklägenheterna är en del i den långsiktiga förnyelse som stadsdelen Varberga nu genomgår. I den här renoveringsetappen ingår totalt 152 bostäder och här får även fasaderna ett förändrat utseende med tydliga entréer/burspråk.

ÖBO strävar efter att ge stadsdelen en mer varierad karaktär.

– En god effekt vid förnyelsen är att vi även minskar energiförbrukningen. Beräkningar visar att förbrukningen minskar med cirka 40 procent efter genomförd renovering. I vissa av de 25 trapphusen installeras hiss för ökad tillgänglighet och några av dem tillgänglighetsanpassas även på bottenvåningen. Adresser för etappen är Varbergagatan 21-26, 30-36 samt 60-69. Byggstart för Varbergagatan 21-23 planeras till den 1 september 2013. Byggtema i Örebro AB är antagen totalentreprenör.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in