Nystart för satsningen på alkobommar

By on 27 december, 2022
Bild: MHF

Regeringen har beslutat att ge Trafikverket extra medel för uppförande av automatiska nykterhetskontroller i landets hamnar.

Frågan om automatiska nykterhetskontroller, också kallade alkobommar, har engagerat oss på MHF under åren. Senast i början av november publicerade man en debattartikel där man efterfrågade just en satsning på alkobommarna i landets hamnar. 

MHF tycker därför att det är mycket glädjande att regeringen nu beslutat att ge Trafikverket i uppdrag att dela ut kvarstående 54 miljoner kronor som bidrag till aktörer som vill etablera anläggningar för nykterhetskontroll och är villiga att driva dem i minst fem år.

En insats som man anser välbehövlig då Tullverket rapporterade så sent som i oktober att 33% fler rattfulla förare stoppats vid landets gränsövergångar i år jämfört med föregående år. 

MHF anser i likhet med Infrastrukturminister Andreas Carlson att fler kontroller kan bidra till ökad nykterhet i trafiken och därmed även bättre trafiksäkerhet. Vi tycker därför att alkobommarna är ett mycket bra initiativ och ett viktigt steg mot visionen att ingen ska dödas av rattfylleri.

Sverige
Örebronyheter

Källa MHF

You must be logged in to post a comment Login