Nytt samarbete med miljöfokus.

Av på 30 april, 2013

Varje år är det tiotusentals bilar som för besökare till Siljansbygden. Trots goda kommunikationer både när det gäller buss, men framför allt när det gäller tåg så väljer en absolut majoritet att ta egna bilen när de besöker Siljansområdet.

– Tänk om fler av dem tog tåget istället. Vilka vinster det skulle kunna bli för miljön, säger Jessica Åkerblom, som är marknads- och försäljningschef på Siljan Turism.

Den tanken har nu lett fram till ett samarbete med Tågkompaniet och Tåg i Bergslagen. Som ett första pilotprojekt erbjuds nu gäster från Örebroområdet att ta tåget till Tällberg kombinerat med en weekend i den populära byn med de många hotellen.

Tågkompaniet har dagligen flera avgångar från Örebro, Västerås och Gävle som för resenärer till Dalarna så långt upp som till Mora.
– Att paketera tågresa och boende som ett miljömedvetet alternativ för målgruppen som åker på semester eller tillbringar en weekend i hjärtat av Dalarna är ett nytt och spännande grepp. Vi hoppas att ännu fler ska välja att resa med oss och ser fram emot att utveckla samarbetet med Siljan Turism, säger Tågkompaniets marknadschef Mia Bäckström.

Den lilla byn Tällberg, beläget på en sluttning mot Siljan mellan Leksand och Rättvik, har trots byns blygsamma invånarantal en egen tågstation och från den är det inte långa biten till något av de åtta hotell som varje år hälsar tiotusentals hotellgäster välkomna.

– Vi har i dagarna skickat ut ett erbjudande till 20.000 hushåll i Örebro med omnejd och vi kommer under de närmsta månaderna göra vårt bästa för att så många som möjligt ska bli medvetna om hur goda kommunikationerna är mellan Örebro och hjärtat av Dalarna, förklarar Jessica Åkerblom.

– Målsättningen är att fler ska ta tåget och att fler ska besöka Tällberg och ta del av allt som Siljansbygden kan erbjuda. Kan vi dessutom slå ett slag för en bättre miljö kombinerat med turism så är inga gladare än vi, avslutar hon.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in