Ödetomt öppnas för att gynna floran och pollinering

Av på 23 september, 2022
Bild: LindeKultur

Ödetomt i Lindesberg öppnas för att gynna floran och pollinering, måndag 26 september bjuds föräldrar och barn – som deltagit i projektet Blomstrande skolgård på Björkhagaskolan – in till ödetomten Norra Haga vid Lövstavägen i Lindesberg.

Deltagarna kommer att tillsammans med naturskoleläraren Lotta Sörman skapa insekter och djur av trä och papper.

LONA-projekten Blomstrande skolgård på Björkhaga och Fjärilsängen Norra Haga har båda temat pollinering. Vid Norra Haga har ängen börjat slås igen för att gynna floran i ett värdefullt ängsområde med en rödlistad och hänsynskrävande fjärilsfauna. Ödetomten Norra Haga har öppnats upp och man kan nu slå sig ner där. Samtidigt har ett projekt pågått på Björkhagaskolan där elever har fått skapa en liten trädgård på skolgården och lära sig om odling och pollinering, meddelar Ingrid Andrén – kommunekolog i Lindesbergs kommun (Samhällsbyggnadsförbundet Bergslagen).

Den lokala naturvårdssatsningen (LONA) ger kommunen möjlighet att satsa på naturvård och friluftsliv. Projektet ska främja ett långsiktigt lokalt naturvårdsengagemang. Sedan starten 2004 har ett stort antal åtgärder genomförts runt om i Sverige som bidragit till naturvård och friluftsfrämjande. Satsningen för att öka de lokala initiativen för  naturvård är den största hittills i Sverige.

Lindesberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in