Offensiv mittfältare klar för Degerfors IF

Av på 27 juli, 2022
Arkivbild

Igår tisdagen den 26 juli presenterade Degerfors IF ytterligare en värvning, det är mittfältaren Albin Mörfelt som är klar för klubben och om allt går som det skall kan vara spelklar till lördagens match mot Kalmar FF.

Albin har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2024. Han kommer närmast från norska Vålerenga där han efter ett halvår blev utlånad till Mjällby.

Albin Mörfelt inledde sin fotbollskarriär i Brommapojkarna som han redan som nioåring lämnade för AIK, där han spelade i tio år. Därefter har Albin tillhört Vasalund, Hammarby och IK Frej, där han gjorde tio mål på 28 matcher i Superettan 2020. Efter den framgångsrika säsongen värvades han till Varbergs BoIS inför säsongen 2021, under den sommaren värvades han sedan av Vålerenga.

Han har spelat i flera ungdomslandslag genom åren och på U21-nivå har han representerat både Sverige och Norge.

– Det känns skönt att vara på plats och jag ser väldigt mycket fram emot att få spela i Degerfors IF, säger Albin Mörfelt på klubbens hemsida.

Albin är en spelare som beskrivs som offensiv och som trivs bäst på den sista tredjedelen av planen.

– Mina främsta egenskaper ligger i offensiven, skulle jag säga. Jag är bra på att hitta avgörande passningar och komma till avslut. För det mesta har jag spelat högerytter eller i en 10:a-roll, så jag är väl egentligen lite mer offensiv än en mittfältare. Jag är som bäst när jag får göra min gubbe en mot en och komma till avslut, fortsätter Albin Mörfelt på klubbens hemsida.

– Jag har följt Degerfors IF ett tag, så jag vet att fotbollen här är bra. Laget har en spelstil som passar mig väldigt bra. Jag vill bidra med att vi tar oss ur det tabelläget vi befinner oss i idag och spelar allsvensk fotboll även 2023, förklarar Albin Mörfelt på klubbens hemsida.

– Det är en spelare vi har haft koll på länge. Han kan spela både som 10:a och mittfältare, vilket ger ytterligare spets till truppen. Han har en spelstil som passar väl in på vårt sätt att spela och vi räknar med att han spelklar redan i helgen, säger Patrik Werner, sportchef på klubbens hemsida.

Sport | Örebro län
Örebronyheter

Källa: Degerfors IF

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in