OpenArt bjuder in till skapande under vecka 33

By on 10 augusti, 2021

Under vecka 33 kommer OpenArt bjuda Örebroare och besökare på konstnärligt skapande för alla åldrar och i olika medium. OpenArt erbjuder förutom guidade visningar flera olika kostnadsfria workshops utomhus med material som tyg och rockringar, alabaster och granit samt stora penslar och djärva färger.

Av årets hemesterinslag är majoriteten av OpenArts aktiviteter samlade till en vecka, med olika skapande workshops för alla åldrar och guidade visningar av tidigare OpenArt-konstverk i centrala Örebro. Guidade visningar erbjuds på svenska, syntolkat och på svenskt teckenspråk. I Henry Allards park kommer deltagare kunna skapa ringar, skapa i sten och med inspiration från gatumålningarna på Rudbecksgatan måla stort. Alla inslag erbjuds helt kostnadsfritt och anpassas för att vi fortsatt ska kunna hålla avstånd.

Utöver konstveckan har OpenArt även guidning till cykel samt ett digitalt OpenArt-Quiz under sommaren. Läs hela programmet på openart.se

Årets inslag:

Guidade konstvisningar av tidigare OpenArt-konstverk i centrala Örebro.

  • 17 aug Syntolkad visning (1,5h)
  • 18 aug På svenskt teckenspråk
  • 19 aug På svenska

Start på Järntorget, Kl. 17

Plats måste bokas (upp till 4 pers/bokning).

» Mer information här «

Som ringar på vattnet

Workshopen där vi tillsammans skapar ringar till ett konstverk som kommer att synas på OPENART 2022. En workshop som med enkla medel såsom tygremsor och rockringar skapar stor effekt. På plats kan deltagare få inspiration och handledning av konstnärer och personal från Kulturrummet AniAra, Ateljé Inuti och Kultur och Kvalitét. Det går även bra att hämta ut material och ta med egen picknickfilt för att kunna sitta i närheten och skapa.

Plats: Henry Allards park

  • 16 augusti kl. 11-17
  • 17 augusti kl. 11-17

Material finns på plats.

Drop in!

Workshopen Som ringar på vattnet är ett samarbete mellan OPENART, Kultur och Kvalitet, Kulturrummet Aniara, Ateljé Inuti med stöd från Allmänna Arvsfonden samt Studieförbundet Vuxenskolan Örebro Län.

Skapa i sten – tillsammans med Skulptörförbundet

En workshop där konstnärer från Skulptörförbundet handleder deltagare i skapande i materialen alabaster och granit. Det finns möjlighet att komma på drop in i mån av plats. Det går också bra att boka för att garantera din plats.

Plats: Henry Allards park

  • 18 augusti kl. 11-17
  • 19 augusti kl. 11-17

Inga förkunskaper krävs.

Material och verktyg finns på plats.

Ömtåliga kläder rekommenderas.

» Mer information här «

Street Art Workshop

Skapa stort med inspiration från gatumålningarna på Rudbecksgatan. Med huvudmaterial av stora kartongark, färg och målarverktyg kommer storskaliga konstverk att skapas på marken. En workshop som passar alla åldrar. Oömma kläder rekommenderas.

Workshopen kommer att arrangeras i tre olika parker under veckan:

  • 19 aug kl. 11-17 Tybbleparken
  • 20 aug kl. 11-17 Henry Allards Park
  • 21 aug kl. 11-17 Sveaparken

Inga förkunskaper krävs.

Allt material finns på plats.

Ömtåliga kläder rekommenderas.

Drop in!

Kultur | Lokalt
Örebronyheter

Källa: Örebro kommun

 

You must be logged in to post a comment Login