Örebro HK uppe i fyra raka förluster

By on 23 november, 2023

Örebro Hockey är inne i en riktigt dålig period, innan kvällens match i Behrn Arena mot MoDo hade man tre raka förluster. Örebros tränare Johan Hedberg efterlyste ett mer desperat spel efter förra matchen, ett spel som uteblev och man föll i straffläggningen och man är uppe i fyra raka förluster.

Redan i matchstart visade Örebro att man ville mer, det var full fart från start där man cirklade ordentligt i Modos zon. Men det blev inget ordentligt av det hela, istället för att komma in framför motståndarnas mål höll man till utefter sargen, igen. Det spelet höll i ca två – tre minuter, sen vaknade Modo till liv och det blev åka av. För oj vilken intensitet det blev när gästerna tog tag i taktpinnen, där och då var det bara att hålla i hatten för Örebro. Trots ett spelövertag från Modo kunde Örebro i alla fall hålla målet rent, gästernas offensiv mojnade en aning och spelet jämnade ut sig. Örebro kunde komma upp för att befinna sig i Modos zon, dock utan att egentligen skapa något farligt. I den absolut sista minuten var det Modo genom en kontring som kunde ta ledningen, målet gjordes av Sampo Ranta som överlistade Jhonas Enroth.

Det blev en betydligt jämnare och tajtare andra period, Örebro låg på mer där man visade skottvilja när man vann skottstatistiken med 17 – 6. Modo var inledningsvis det offensivare laget och de tog även ledningen i den fjärde minuten, målet kom i powerplay. Örebro var inte sena att reducera tvåmålsunderläget, när Robert Leino i den femte minuten kunde slå första målet för hemmalaget, ett mål som även det kom i powerplay. Nu hann det inte gå mer än 23 sekunder så hade MoDo utökat ledningen i samma minut, 1-3 målet kom genom Josh Dickinson. Trots underläget så kom Örebro tillbaka spelmässigt och man visade upp ett bra offensivt spel, med bara 0,6 – 0,8 sekunder kvar kunde Hannes Björninen slå in hemmalagets andra mål. Ett mål som kom efter ett bra tryck, viktigt mål inför den tredje perioden.

I den tredje perioden var det Örebro som var det bättre laget, där det såg ut som om MoDo hade fått slut på energi. Hemmalaget låg på för en kvittering och MoDo kom bara upp på sporadiska besök, utan att sätta Jhonas Enroth på prov. Det spel som gästerna hade inlett med och visat upp till viss del i den andra perioden var borta, och Örebro kom allt närmare ett mål. Det kom också, i den tionde minuten var det Emil Larsson som fixade kvitteringen till 3-3. Ett resultat som höll sig perioden ut, och det gick till förlängning.

En förlängning där det under den första minuten hände mer än vad det gjorde under ordinarie 60 minuter, där bägge lagen hade två riktigt riktigt stekheta chanser var, dock utan mål. Det blev en öppen förlängning där bägge lagen bjöd på ytor, en kul publikfriande hockey. Något som inte tränarna brukar gilla, den avslutande delen slutade oavgjort och matchen fick avgöras på straffar. Där det var MoDo som stod för de starkaste straffarna och fick med sig extrapoängen.

Det här var en match Örebro bjöds in i matchen, för det var MoDo som var det hetare laget i ca 30 minuter för att sen tackla av undan för undan. För ser man nyktert på saken så var det inte Örebro som jobbade upp sig för att intensiteten och fysiken, hade det varit på det sättet så hade det varit ett steg tillbaka och två framåt Johan Hedberg. Nej, man har duktigt mycket att jobba på i Örebro, för när tempot är högt så hänger man fortsatt inte med. Förhoppningsvis så kan även Örebros tränare Johan Hedberg se hur det ligger till och fixa till det man saknar, visst det blev till sist en jämn tillställning men till sist föll man igen.

Det positiva mitt i allting är att tabellen är riktigt jämn, Örebro ligger just nu på 27 poäng och det är bara fyra poäng upp till Leksand som just nu ligger på en sista säker slutspelsplats. Jag vet om att det är fortsatt tidigt på säsongen och det återstår hela 33 omgångar av Svenska Hockeyligan 2023/2024, men man vill se tendenser till ett bra mycket bättre spel än det Örebro har visat upp nu på slutet. Förhoppningsvis kommer man att komma tillbaka, gärna redan på lördag.

Nu på lördag 25 november 2023 i den 20 omgången av Svenska Hockeyligan 2023/2024 möter man Linköping på bortaplan.