Oinspirerat Örebro HK förlorade mot Brynäs IF

By on 16 mars, 2021

Örebro åkte under tisdagen till Gävle för att ta sig an Brynäs IF i den 50 omgången av SHL 2020/2021.

Det blev fiasko för Örebro senast mot Oskarshamn då man förlorade med 5-1. Brynäs å andra sidan vann senast mot Frölunda.

Örebro började den första perioden bra och styrde spelet, men Brynäs jobbade sig sakta in i matchen och efter halva perioden var det en ganska jämn historia. Men även om Brynäs kom in mer så var det Örebro som hade trycket, dock lyckades man inte göra något mål och perioden slutade 0-0.

Den andre perioden bjöd på ett betydligt jämnare spel och det var Brynäs som i den tionde minuten kunde ta ledningen 1-0. Örebro jobbade efter målet för att kvittera men perioden slutade 1-0 till Brynäs.

Början på den tredje perioden spelade Brynäs bra och kunde i den tredje minuten utöka sin ledning till 2-0. Örebro ryckte upp sig efter målet och när Brynäs i den åttonde minuten fick en utvisning så utnyttjade man sitt powerplay och kunde reducera till 1-2 genom Borna Rendulic. Mot slutet av perioden tog Örebro ut målvakten för att forcera fram en kvittering men i den 20 minuten kunde Brynäs sno åt sig pucken och sätta 3-1 i en tom målbur. Matchen slutade 3-1.

Jag tycker att Örebro började matchen bra men tyvärr drogs man in i Brynäs tempo och där fungerar inte Örebros spel. Nu får man en lång vila och det är viktigt att man kommer med på vinnarspåret igen innan det är dags för slutspel.

Näst match för Örebro är Tisdagen 30 Mars 2021 hemma mot Färjestad BK.

Första perioden sjunde minuten utvisning Örebro, två minuter Nick Ebert Hooking. Powerplay Brynäs, inget resultat. 15 minuten utvisning Örebro, två minuter Oliver Eklind Slashing. Powerplay Brynäs, inget resultat.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden Brynäs IF 5-9 Örebro HK

Andra perioden tionde minuten mål Brynäs, Greg Scott satte 1-0. 15 minuten utvisning Örebro, två minuter Robin Kovacs Tripping. Powerplay Brynäs, inget resultat. 18 minuten utvisning Brynäs, två minuter Adam Pettersson Hooking. Powerplay Örebro, inget resultat. 20 minuten utvisning Brynäs, två minuter Linus Ölund Tripping.

Andra perioden slutade 1-0 till Brynäs
Skottstatistik andra perioden Brynäs IF 7-11 Örebro HK

Tredje perioden tredje minuten mål Brynäs, Oula Palve satte 2-0. Åttonde minuten utvisning Brynäs, två minuter Chad Billins Hooking. Powerplay Örebro, mål Borna Rendulic reducerade 1-2. 20 minuten mål Brynäs, Adam Pettersson satte 3-1 i tom kasse.

Tredje perioden slutade 2-1 till Brynäs
Skottstatistik tredje perioden Brynäs IF 10-11 Örebro HK

Matchen slutade Brynäs IF 3-1 Örebro HK
Skottstatistik matchen Brynäs IF 22-31 Örebro HK