Örebro HK bröt Oskarshamns förlustsvit

By on 9 mars, 2024
Arkivbild - Karl-Johan Sandberg

Det har inte gått speciellt bra för Örebro Hockey, som kom till match borta mot Oskarshamn med tre raka förluster. Ett Örebro som hade valt att bänka Mathias Bromé och Filip Holm i hopp om att få fart på spelet, resultatet av det blev att Örebro bröt Oskarshamns förlustsvit.

….

Det blev ingen bra första period i Oskarshamn, där Örebro kom ut och visade upp ett ganska stelt stolpigt fysiskt spel. Där det inte fanns något flyt och man såg ut att tappa ytor till hemmalaget, visst kunde Örebro komma upp ett fåtal anfall där man faktiskt hade någon sorts form av målchans men utan större skärpa. Istället var det Oskarshamn som fick de vassaste lägena, två rena lägen efter att Örebro defensiv inte var på plats där hemmalaget inte fick till det.

Nu var det Oskarshamn som stod för målen, det första kom i den fjärde minuten, och 2-0 kom i den 13. Mål som Örebro skulle kunna ha motverkat, men oj vad det såg trubbigt ut. När man gick pausvila var Oskarshamn i ledningen.

….

Om Örebros spel i den första perioden var trubbigt, så blev det värre under mittperioden. Spelet i sig var rent ut sagt bedrövligt, där det inte skapades speciellt mycket av värde. Något som gällde bägge lagen, för Oskarshamns del handlade det mycket om försvar med kontringar på menyn. Perioden slutade mållöst, och när man gick till pausvila var Oskarshamn fortsatt i ledning.

….

Vad Örebro hade sysslat med i omklädningsrummet mellan andra och tredje perioden kan man undra över, för när slutperioden började såg det ut som om man inte var på plats mentalt. Snabbt gick det, bara med 50 spelade sekunder hade Oskarshamn utökat till 3-0 och det såg inte ljust ut för Örebro. Örebro lyckades ta sig in i målprotokollet i den sjunde minuten, reduceringen kom från Hannes Björninens klubba. Inte vaknade man till av heller, det där med att få energi med sig för att komma i våg efter våg kom inte.

Hur som helst så såg spelet ut som det hade gjort under hela tillställningen, Örebro försökte jaga även om det såg så håglöst ut att man höll på att somna. När det hade gått 60 spelade minuter var det Oskarshamn som hade vunnit matchen.

….

Det var ett helt avsågat Oskarshamn Örebro tog sig an, ett lag som hade 16 raka förlustmatcher bakom sig. Senast Oskarshamn vann var torsdag 18 januari 2024, mot just Örebro i Behrn Arena. Med förlusten i åtanke, kan man säga att Örebro bröt Oskarshamns förlustsvit.

Det här måste vara Örebros absolut sämsta match sett vad matchen betydde för fortsatt spel i Svenska Hockeyligan, visste spelarna om förutsättningarna, visste man inte om att laget bakom bara var två poäng ifrån? Att Mathias Bromé och Filip Holm hade petats inför kvällens match på grund av sportsliga grunder låter helt befängt från Niklas Erikssons sida, för ska man peta spelare på grund av det så kunde han lika gärna ha blundat och dragit några namn ur hela spelartruppen.

Utifrån den aspekten som jag ser det så har Bromé även om han inte har levererat mycket poängmässigt, i alla fall sett till att röra runt hos motståndarlaget. Ikväll fanns det ingen spelar som gjorde det, det var alldeles för statiskt inget utrymme för ett konstruktivt spel. Filip Holm har även han hur det än har sett ut stått upp för sitt lag, han har i mina ögon i alla fall gjort något positivt på isen. Det var inte många som gjorde det mot Oskarshamn, sagt var så kunde Niklas Eriksson lika gärna ha lagt spelarnas namn i en tombola och bara dragit två namn.

Som det såg och som resultatet blev så drog Niklas en nitlott, eller också var han inspirerad av Bengtzens genidrag när han tog in Johan Hedberg för att han tyckte att det behövde hända något och det gick juh bra!?

Sett till tabelläget så vann MoDo, laget som inför matchen bara var två poäng bakom Örebro. Då Örebro förlorade bytte lagen plats och förlorarna Örebro är nu utanför slutspel, det innebär att Örebro måste vinna sista matchen borta mot Linköping och MoDo måste tappa poäng borta mot MoDo.

I den absolut sista omgången av Svenska Hockeyligan 2023/2024 åker Örebro till Linköping på tisdag 12 mars 2024 för den helt klart viktigaste matchen för säsongen, där måste man helt enkelt vinna över Linköping HC och hoppas att MoDo tappar för att ta sig till kvalspel.

Matchfakta IK Oskarshamn vs Örebro Hockey

• 03.07 Mål Oskarshamn, 1-0 Austin Wagner.
  • 03.56 Utvisning Oskarshamn, två minuter Oscar Engsund, Interference.
  • 12.37 Mål Oskarshamn, 2-0 Hampus Karlsson.
  • 18.39 Utvisning Oskarshamn, två minuter Hampus Karlsson, Unsportsmanlike Conduct.
  • 18.39 Utvisning Örebro, två minuter, Oliver Eklind, Unsportsmanlike Conduct.

Den första perioden slutade 2-0 till Oskarshamn.
Skottstatistiken för den första perioden IK Oskarshamn 9 vs Örebro Hockey 13.

• 29.09 Utvisning Örebro, två minuter Oskar Milton, Holding.
  • 32.46 Utvisning Oskarshamn, två minuter Lukas Pilö, Holding.
  • 35.18 Utvisning Örebro, två minuter Christopher Mastomäki, Unsportsmanlike Conduct.
  • 35.18 Utvisning Oskarshamn, två minuter Martin Johansson, Roughing.
  • 38.47 Utvisning Oskarshamn, två minuter Hugo Johansson, Hooking.