Örebro HK fick med sig extrapoängen i hemmapremiären

By on 16 september, 2023
Foto: Karl-Johan Sandberg

Hemmapremiär för Örebro HK är lika med fansmarsch över centrala Örebro ner till arenan, fullt på läktarna och en längtan efter en säsong som äntligen är igång. Rögle BK var motståndet i Behrn Arena i första omgången, en omgång där man efter straffavgörande fick med sig extrapoängen.

Örebro avslutade matchen senast borta mot Leksand på ett viljestarkt sätt, kvällens match mot Rögle började man på ett lika fint sätt där man tog tag i pucken och dominerade. Det gjorde man i ca fyra minuter, sen var det Rögle som tog över, mer eller minde allt. Det blev en fartfylld hockey, dock utan tyngd. Inget direkt fysiskt spel, inga direkta farliga chanser från något av lagen. I den 17 minuten av första perioden drog Örebros Philip Holm på sig en utvisning, inte ens under Rögles powerplay hände det något som kittlade. En intetsägande första period slutade oavgjort.

Redan in den andra minuten av period två åkte bägge lagen på en utvisning där det blev fortsatt var spel fem mot fem, men där det såg ut som om Örebro var en mindre. Örebros usla spel från den första perioden fortsatte, och det var gästerna som satt i förarsätet. Örebro tog sig i kragen och jobbade upp sig desto längre in i perioden man kom, under den andra halvan hade man kommit upp i tempo och man började skapa chanser. Under de sist fem minutrarna drog Örebro på sig två onödiga utvisningar, trots Rögles press där de kom närmare och närmare ett mål slutade perioden oavgjort, mycket av det kan tillskrivas Jhonas Enroth.

Örebro började sista perioden med en man mindre på isen, något man hade gjort två gånger tidigare och likt de så höll man nollan. Ett boxplay man klarade av, och spel med fem man på isen. I den tredje minuten var det dags för Örebro att spela i numerärt överläge, då gjorde den tidigare Örebrospelaren Rodrigo Abols mål för Rögle, där och då fick Örebro jaga. Något man gjorde bra, för i den sjätte minuten var det dags för utvisning nummer två för Rögle. I det powerplayet kunde Jonathan Lekkerimäki kvitter till 1-1, och man var med i matchen igen. Spelet som tidigare hade varit ganska lamt blev mer och mer irriterat och spelarna var på varandra konstant, perioden slutade återigen oavgjort och matchen togs till förlängning.

En förlängning som inte ledde till absolut ingenting, under fem minutrarna åkte man mest runt och tittade på varandra. Matchen fick avgöras på straffar.

Straffläggningen blev riktigt dramatisk där först Rögle satte första straffe, Örebro kvitterade. Rodrigo Abols klev fram för att lägga en straff under en massiv ljudorkan, där han missade. Örebros straff nummer två satt där Rögles efterföljande satt den med och det stod 2-2. Sist för Örebro var Robert Leino, som iskallt kunde avgöra för Örebro när han satte den tredje straffen och extrapoängen gick till Örebro.

Sett till helheten så stod Örebro inte för någon direkt bra insats, även om man kunde jobba sig in i matchen efter halva tiden. Nu var det tur att Rögle inte hade skärpan att kunna avgöra, för där det var det inte direkt några skarpa avslut. Nu är det tidigt på säsongen och man ska egentligen inte dra några större växlar på den här insatsen, för det kommer att bli mycket bättre framöver. Just nu ska man komma in i SHL-tempo och få till allt från det fysiska till tempot och framförallt hitta varandra. Kul i matchen var i alla fall att det var tidigare Örebrospelaren Rodrigo Abols som stod för missen som gjorde att Rögle inte fick med sig extrapoängen, istället var det Örebro som fixade den och nu är man igång.

I omgång tre av Svenska Hockeyligan torsdag 21 september 2023 åker Örebro långt norrut, närmare bestämt till Luleå.


Matchfakta Örebro Hockey vs Rögle BK

Första perioden

  • 16.30 Utvisning Örebro, två minuter Philip Holm, Holding.

Den första perioden slutade 0-0
Skottstatistiken för den första perioden Örebro HK 4 Rögle BK 9

Andra perioden

  • 21.07 Utvisning Rögle, två minuter Brandon Davidson, Diving.
  • 21.07 Utvisning Örebro, två minuter Jonathan Lekkerimäki, Crosschecking.
  • 35.50 Utvisning Örebro, två minuter Axel Sundberg, Slashing.
  • 39.46 Utvisning Örebro, två minuter Robert Leino, Kneeing.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistiken för den andra perioden blev Örebro HK 11 Rögle BK 10

Tredje perioden

  • 42.56 Utvisning Rögle, två minuter Samuel Jonsson, Tripping.
  • 43.13 Mål Rögle i boxplay, Rodrigo Abols 0-1.
  • 45.24 Utvisning Rögle, två + två minuter Adam Tambellini, High Sticking.
  • 46.02 Mål Örebro i powerplay, Jonathan Lekkerimäki, 1-1.
  • 55.32 Utvisning Örebro, två minuter Philip Holm, Delay of game.

Tredje perioden slutade 1-1
Skottstatistiken för den tredje perioden Örebro HK 11 Rögle BK 8

Förlängningsperioden

Förlängningsperioden slutade 0-0
Skottstatistiken för den tredje perioden Örebro HK 2 Rögle BK 0

Skottstatistik matchen Örebro HK 2 Rögle BK 1, efter straffar.
Matchen slutade Örebro HK 28 Rögle BK 29

Anders Olofsson, Sport | Hockey, Örebro
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login