Örebro HK fick med sig tre viktiga poäng mot Timrå

By on 16 februari, 2023
Arkivbild - Foto: Karl-Johan Sandberg

Örebro HK har blandat och gett sett till de fem senaste matcherna där man har bara tagit två vinster, man kom närmast från två raka förluster. Gästande Timrå låg innan match på placeringen precis bakom Örebro bara en poäng efter, nu gjorde Örebro ingen stark insats men tog viktig seger.

Det var Timrå som öppnade bäst där dem skapade riktigt mycket, tre -fyra minuter in i första perioden kom Örebro igång, ordentligt. Från att vara riktigt tillbakapressade tog man mer eller mindre över spelet, i den 16 minuten kom periodens enda mål från Leo Carlsson klubba. Örebro hade bra spelövertag där man hade kunnat göra både 2-0 och 3-0, Emil Larsson stod för periodens blunder där han hade tonvis med tid öppet mål, men satte pucken i stolpen från nära håll.

I den andra perioden gick tempot ner sig en aning där Timrå inte kom upp i den nivå de hade haft under inledningsperioden, något som gav Örebro en viss fördel kunde man tycka. Man fortsatte att visa upp nästan samma spel som i första, många pass, utan att egentligen komma fram och hota gästernas målvakt. I slutet på den andra fick Örebro utdelning där Emil Eriksson fick revansch från den första perioden dundermiss, i den 19 minuten kunde han slå in 2-0 till hemmalaget.

Det var Timrå som ville mest i den tredje perioden när de drog upp tempot för att börja trycka på, något som Örebro knappt svarade på. Tempot höjdes inte speciellt mycket men det räckte för att gästerna skulle börja sätta Örebro målvakt Jhonas Enroth på prov, för någon stark defensiv visades inte upp. Timrå gjorde som brukligt i slutet av matchen när plockade ut målvakten, man fick även med sig ett powerplay dock utan att man kunde reducera eller kvittera. Istället var det Örebro som kunde avgöra med att göra 3-0 i öppet mål.

Niklas Eriksson berättade innan match att man hade pratat om att man inte skulle vara puckrädd, något som spelarna tog fasta på, kanske en aning för mycket. Det var mycket spel inledningsvis där man gärna ville göra det där lilla extra, gärna lägga en pass extra eller sju. Ett spel som gjorde att just målskyttet blev lidande och spelet slarvigt, nu kom man undan ganska billigt då Timrå inte kom upp i nivå och man hade ledningen efter en spelad period.

Man kan tycka att det skulle komma en uppryckning i mittperioden, men inte det inte, istället fortsatte man lallande ihop med att sänka tempot en bit till. Nu var det tur att gästerna inte ville speciellt mycket de heller, nu kunde man utöka genom att utnyttja en av de chanser man hade haft såhär långt i matchen.

Efter den här matchen är det bara nio omgångar kvar och man kan tycka både en aning panik som vilja borde infinna sig, det enda lag som visade upp det i den sista perioden var Timrå. Örebro ska vara glada som har Jhonas Enroth i mål, för i den här matchen var det han som höll Timrå stången och gjorde några matchavgörande räddningar under de sista tjugo minutrarna. Något som ledde till att Örebro kunde vinna och få med sig tre mycket viktigt poäng i jakten på slutspel, vinsten gjorde att man i nuläget tog upp sig på en fjärde plats. Men ska man komma långt i slutspelet för dit kommer man, måste man höja allt i sitt spel. Just det här spelet kommer man inte långt på under slutspelet, och man kan inte förlita sig på att Jhonas Enroth ska hålla rent.

Lördag 18 februari tar Örebro sig an Linköping HC på bortaplan i den 44 omgången av Svenska Hockeyligan.