Örebro HK föll efter ojämn insats mot Växjö borta

By on 26 oktober, 2023
Arkivbild - Foto: Karl-Johan Sandberg

Örebro HK låg innan match på andra plats tabellen, man har gjort en bra start på Svenska Hockeyligan 2023/2024 trots en aning mindre bra insatser. I kvällens match ställdes man mot svenska mästarna Växjö på bortaplan, där motståndet var för övermäktigt och Örebro förlorade ganska klart efter en ojämn insats.

Första perioden blev till en jämn tajt tillställning där det var Växjö som låg på mest, Örebro krympte ytor och lyckades hindra hemmalaget att komma till farliga lägen. Hände det att någon hemmaspelare kom fram så fanns Örebros Jhonas Enroth i målet, där han gjorde ett riktigt bra jobb. I den sjunde minuten kunde Örebro i en ganska tilltrasslad situation ta ledningen, där det var Matthias Bromé som höll sig framme och kunde slå in pucken efter en öppnande passning från Milton Oscarsson. Det ska sägas att Örebro hade flera riktigt vassa chanser under perioden, dock utan att pucken gick in i mål. Första perioden slutade med ledning för Örebro.

Det blev in riktigt konstig inledning av den andra perioden från bägge lagen, där det inte sköts ett enda skott som träffade mål under de 6,5 – 7 första minutrarna. Efter ett böljande spel fram och tillbaka var det Växjö som i den åttonde minuten i en kontring kunde kvittera till 1-1. Efter det var det hemmalaget som successivt ökade både temp som kvalité, och ett Örebro som började halka efter. För så är det, så fort som motståndarna höjer tempo får Örebro jaga. Ytorna började öppna upp sig och Växjö kom närmare och närmare ett ledningsmål, där och då blev det inte bättre av att Örebros defensiv sjönk djupare ner i egen zon där man även tappade spelare. I den 18 minuten kunde inte Örebro stå emot längre när hemmalaget tryckte på och tog ledningen, 2-1 gjordes av Robert Rosén och inte ens Jhonas Enroth i Örebros mål kunde rädda den pucken. När andra perioden var färdigspelad hade hemmalaget vänt och var i ledning med 2-1.

I den tredje perioden blev spelet tajt till en början, där Växjö inte släppte till speciellt mycket. Trots det tillknäppta spelet var det Örebro kunde kvittera i den nionde minuten, 2-2 målet kom genom Milton Oscarsson. Efter det reste sig Växjö för att trycka på, och precis som när de tidigare hade gjort det så gick Örebro bort sig, 3-2 till Växjö i den 15 minuten och 4-2 kom i den19 minuten och så var den matchen färdig.

Växjö vann matchen med 4-2, ganska rättvist också efter att Örebro återigen tappade när ett motståndarna höjde sig ett par snäpp. Nu gjorde Örebro inte saken bättre när man inte steppade upp och visade att man ville vinna, däremot älskar man att spela pucken. Gärna fram och tillbaka, ofta och mycket ska pucken gå mellan spelarna. Det där med att skjuta i rena uppenbara lägen verkar inte gå in, att skjuta ökar chansen att göra mål. Men ska man och som det ser ut vill man göra snygga mål, kan man juh fortsätta att gnugga på. Då vinner man inte många matcher, det är effektiva lag som vinner i långa loppet. Det kan vara något att tänka inför nästkommande matcher i Svenska Hockeyligan 2023/2024 för Örebro Hockey.

Förlusten innebar att Örebro åkte ner till en fjärde plats i tabellen, visst är det många många omgångar kvar av serien men spelet måste bli bättre om man ska göra det bättre än förra säsongen. Nu väntar Frölunda HC i den 14 omgången av Svenskan Hockeyligan 2023/2024 för Örebro, lördag 28 oktober 2023 spelas den matchen i Behrn Arena, kl. 15.15 blir det åka av.