Örebro HK föll i förlängningen mot Leksands IF

By on 23 augusti, 2023

Träningsmatchandet fortsätter för Örebro HK inför hockeysäsongen 2023/2024 i Svenska Hockeyligan, kvällens match mot Leksand var den tredje av totalt sju matcher. Resultatet i de två första tillställningarna har varit blandat, en vinst och en förlust.

Den första perioden startades i ett tempo där det såg ut som om lagen helt enkelt kände av varandra, man tog inte i alldeles för mycket där man avvaktade. Desto längre tiden desto bättre blev det, när Örebro tryckte på såg det riktigt bra ut. I den 14 minuten när man spelade med en man mer på isen slog Mathias Bromé till, 1-0 till Örebro. Leksand var inte långt efter spelmässigt och kom allt närmare en kvittering, den kom i den näst sista minuten av perioden där Carter Ashton gjorde 1-1, ett resultat som stod sig perioden ut.

Det hann bara gå 53 sekunder så tog Leksand ledningen, ledningsmålet 2-1 gjordes av Peter Cehlárik där Örebro inte riktigt var påslagna. Om man inte var det innan så blev man det av baklängesmålet, det artade sig i ett riktigt bra tempo där spelet böljade fram och tillbaka. Nu gjorde Örebros framstötningar inte några större avtryck där man inte levererade något av värde, den 36 minuten kom istället ytterligare ett baklängesmål. Jon Knuts i Leksand höll sig framme och kunde utöka till 3-1 i den 36 minuten, det efter att Örebros defensiv var ute på andra äventyr. Örebro gick till pausvila med ett tvåmålsunderläge.

Spelet i den sista delen av matchen var inledningsvis ganska sömnigt, runt mitten av perioden blev det riktigt stökigt vid ett par tillfällen där Örebro spelare av någon anledning tände till ordentligt. Med cirka fyra minuter kvar valde Örebro att träna spel sex mot fyra med tom målbur, något som gick riktigt bra med ett reducering i den 58 minuten samt en kvittering i den 59 minuten. Vilket gjorde att det slutade 3-3 under ordinarie tid, och matchen togs till förlängning.

Efter att ha hämtat upp ett tvåmålsläge visade Örebro riktigt fin form, något som kanske skulle bli ett avgörande i en förlängning där det var spel tre mot tre. Men redan i den andra minuten av de fem avslutande minutrarna så hade Leksand avgjort tillställningen, det gjorde man med ett 4-3 levererat av Oskar Lang som fick den fjärde pucken bakom Örebros Jhonas Enroth.

Matchen vanns av Leksands IF med 4-3.

Nej det här blev ingen riktig fingervisning om den kommande SHL-premiären där Örebro och Leksand ställs mot varandra, svajande spelinsats från Örebros sida där man ändå visade karaktär för att komma tillbaka i slutet av matchen. En ok insats som inte riktigt höll tiden ut, förhoppningsvis kan fortsätta och ha alla pusselbitar på plats fram till torsdag 14 september då det är skarpt läge.

Kvällens match spelades i Lugnets Ishall i Falun, machen mot Leksand kan ses som en liten kraftmätning då det är just Leksand som står som motståndare i premiären av Svenska Hockeyligan 2023/2024. En premiär som går av stapeln torsdag 14 september, där Örebro får inleda med en bortamatch.

Örebro fortsätter sitt träningsmatchande där man redan på fredag 25 augusti 2023 åker till Mariestad, där tar man sig an Färjestad BK.