Örebro HK föll i Spengler cup premiären

By on 26 december, 2022

Under annandagen var det dags för Örebro HK att spela sin första match i Spengler cup 2022 vilket också var premiärmatchen och detta mot schweiziska HC Ambri-Piotta.

Örebro som i de senaste matcherna i SHL lyckats visa upp en bra formkurva och även fått igång målproduktionen. Ambri-Piott å andra sidan vann sin senast match i National League och låg på en 12 plats i ligan.

Det var Ambri-Piott som visade bäst tempo i perioden och Enroth fick stundtals jobba hårt när de pressade Örebro hårt. Men Örebro kunde hota när de fick till lite längre anfall. I den 12 minuten kunde dock Ambri-Piott göra 1-0. Örebro jobbade nu på för en kvittering, men drog på sig ett par utvisningar och perioden slutade 1-0 till Ambri-Piott.

Örebro började den andra perioden i ett högt tempo och lyckades i den tredje minuten satte man även kvitteringen 1-1 genom Christopher Mastomäki. Efter målet satte Ambri-Piotta in en högre växel och Örebro fick nu ägna sig åt försvarsspel. Enrot lyckades hålla emot till den 14 minuten Ambri-Piotta gjorde 2-1 och efter drygt en minut 3-1. Andra perioden slutade 2-1 till Ambri-Piotta.

Även i den tredje perioden började Örebro riktigt bra och kunde i den tredje minuten sätta reduceringen till 3-2 genom Linus Öberg efter en fin pass från Philip Holm. Men det han bara gå framtill den sjätte minuten innan Ambri-Piotta kunder sätta 4-2. Efter målet jagade Örebro åter reducering och hade flera chanser, men när man i den 17 minuten tog ut målvakten för att få till de två mål som krävdes så kunde Ambri-Piotta sätta 5-2 i tom målbur. Tredje perioden slutade 2-1 till Ambri-Piotta.

Ambri-Piotta lyckas verkligen få Örebro att spela det de vill och jag måste säga att jag inte riktigt kände igen Örebro den här dagen. Spelet ändes petigt och man spelade onödigt svårt, det syntes också att så fort man började spela lite tyngre och rakare så hotade man genast Ambri-Piotta. Den ende i laget som egentligen höll måttet idag var Jhonas Enoroth som stod för flera paradräddningar och under långa stunder höll laget kvar i matchen. Christian Mastomäki blev skadad under den andra perioden då han gled in i sargen med knät före, han gjorde några försök att fortsätta spela men det gick inte. Nu får vi hoppas att han inte är svårt skadad och kan komma tillbaks redan under turneringen.

Nästa match spelar Örebro HK imorgon tisdag den 27 december mot IFK Helsinki klockan 15.10.