Örebro HK förlorade för andra matchen på raken

By on 23 februari, 2023
Arkivbild - Foto: Karl-Johan Sandberg

Örebro HK stod för en riktigt svag insats senast mot ett desperat Malmö Redhawks, i kvällens bortamatch väntade ytterligare ett vilt kämpande lag i form av HV71. Ett jagat Örebro borde visa mer vilja då man innan match inte låg på speciellt säker plats, viljan fanns där i slutet av matchen men det räckte inte hela vägen.

Det såg ut som om Örebro hade tagit lärdom från förra matchen hemma mot Malmö då man kom ut och visade ett riktigt bra spel, man öste över HV71 med energi. Man skapade inledningsvis en hel del chanser men kunde inte spräcka nollan, hemmalaget kom tillbaka för att vända på det hela spelmässigt. Bra fart från bägge lagen, men inget av dem kunde få till ett öppningsmål och första perioden slutade oavgjort.

Det svängde ordentligt i den andra perioden, Örebro spräckte nollan och tog en viktigt ledning. HV71 kom tillbaka med en kvittering, efter ett svagt spel från Örebro. Där och då såg det inte riktigt bra ut, men man kom tillbaka bra och det skapades chanser. Nu var Örebro inte riktigt på tårna och innan periodvilan så hade hemmalaget inte bara tagit ledningen, man hade även utökat till 3-1.

Satsningen för Örebro kom i den tredje perioden, en reducering kom genom Rodrigo Abols i den sjunde minuten. Men det räckte inte, man jobbade bra men utan att egentligen få till något avgörande. Det är svårt när man ställs emot ett heroiskt kämpande HV71, det var det där om inställning som gjorde att Örebro förlorade kvällens match.

Positivt var i alla fall att Örebro visade upp en helt annan inställning än senast mot Malmö, nu kom man inte upp i den nivå man måste vara i fullt ut. Det räcker inte att komma igång och köra hårt under de sista tredjedelen, man måste vara på tå och hålla fullt från start. HV71 kunde utnyttja de sekvenser där Örebro var ute och såsade, även om Jonas Arntzen spelade bra måste han kunna lita på defensiven.

Nu när det verkligen gäller för de flesta lagen här under sluttampen av Svenska Hockeyligan så måste man ta det på allvar, som det har sett ut så har inte Örebro än så länge tagit till sig den biten. Som det ser ut så gillar inte Örebro bottenlag, något som antagligen underskattas och det kommer man inte långt på.

Nu är det bara sex omgångar kvar av Svenska Hockeyligan och det blir det bara tajtare och tajtare matcher, det handlar inte bara om tabellplacering man måste ha en bra känsla och bra matchtempo med sig in i slutspelet.

I jakten på den åtråvärda sjätte platsen så förlorade på Leksand och Timrå, något som Örebro borde buga och tacka för då man fortsatt ligger på rätt sida strecket.

På lördag 23 februari åker Örebro till Karlstad för ett möte med Färjestad BK i den 47 omgången.