Örebro HK förlorade sista matchen i grundspelet av SHL

By on 3 april, 2021

Under lördagen tog Örebro HK emot Färjestad BK hemma i Behrn Arena för den sista matchen i grundserien av SHL 2020/2021.

Denna match betydde inte något för Färjestad som redan var klara för play in och som senast vann mot Brynäs. Örebro var också klara för kvartsfinal men kunde vid vinst gå upp till en femte plats vilket skulle bli lagets bästa placering i SHLs grundserie, man vann senast mot Malmö.

Det var Örebro som startade den första perioden bäst med bra tryck mot Färjestad, men i och med en utvisning för Örebro i den sjunde minuten kom Färjestad in i matchen och där efter var spelet väldigt jämnt. I samband med att Örebro fick en utvisning kunde Färjestad ta ledningen med 1-0 vilket också blev resultatet för perioden.

Färjestad kom ut med betydligt bättre självförtroende i den andra perioden och kunde utöka sin ledning i den andra minuten när Örebro hade en utvisad, 2-0 till Färjestad. Efter målet kom Örebro tillbaks och skapade en mängd riktigt bra chanser men Haukeland i Färjestads mål gjorde en riktigt bra match så det blev inget mål för Örebro och perioden slutade 1-0 till Färjestad.

Det var Färjestad som kom ut bäst även i den tredje perioden och de lyckades i den andra minuten utöka ledningen till 3-0. Efter målet tände Örebro till och började kriga mer vilket gav resultat och i den elfte minuten kunde man reducera till 1-3 genom Rodrigo Abols. Örebro fortsatte att trumma på och i den 14 minuten kunde Nick Ebert sätta 2-3 vilket också blev slutresultatet.

Den här matchen blev en blandad upplevelse, men det kanske inte var så konstigt då den inte direkt gällde något för lagen, det positiva man kan ta med sig är dock att Örebro inte vek ner sig utan kämpade ända in i kaklet samt att man fick igång målskyttet tillslut. Nu väntar kvartsfinal och det gäller att ladda om ordentligt inför matcherna mot Leksand.

Näst match för Örebro är Lördagen 4 April 2021 hemma mot Färjestad BK.

Första perioden sjunde minuten utvisning Örebro, två minuten Robin Salo Hög klubba. Powerplay Färjestad, inget resultat. 15 minuten utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen Hooking. Powerplay Färjestad, mål Daniel Viksten satte 1-0.

Första perioden slutade 1-0 till Färjestad
Skottstatistik första perioden Örebro HK 10-11 Färjestad BK

Andra perioden första minuten utvisning Örebro, två minuter Milton Oscarson Hooking. Powerplay Färjestad, mål Jesse Virtanen satte 2-0. femte minuten utvisning Färjestad, två minuter Niclas Lundgren Hooking. Powerplay Örebro, inget resultat. Tionde minuten utvisning Jesse Virtanen Holding. Powerplay Örebro, inget resultat.

Andra perioden slutade 1-0 till Färjestad
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 16-10 Färjestad BK

Tredje perioden andra minuten mål Färjestad, Michael Lindqvist sätter 3-0. Sjunde minuten utvisning Färjestad, två minuter Albert Johansson Interference. Powerplay Örebro, inget resultat. Elfte minuten mål Örebro, Rodrigo Abols reducerade 1-3. 14 minuten mål Örebro, Nick Ebert reducerade 2-3. 15 minuten utvisning Örebro, två minuter Linus Öberg Hooking. Powerplay Färjestad, inget resultat.

Tredje perioden slutade 2-1 till Örebro
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 10-5 Färjestad BK

Matchen slutade Örebro HK 2-3 Färjestad BK
Skottstatistik matchen Örebro HK 35-26 Färjestad BK