Örebro HK förlorade snöpligt mot Linköping HC

By on 27 februari, 2021
Arkivbild.

Örebro HK åkte under lördagen till Linköping för att  i den 45 omgången av SHL 2020/2021 ta sig an Linköping HC.

Linköping låg inför matchen sist i tabellen och hade sex mål på de fem senaste matcherna. Örebro å andra sidan vann senast hemma mot serieledarna Rögle och hade visat en uppåtgående formkurva.

Det var Örebro som ledde spelet i inledningen av den första perioden, men det var Linköping som i den elfte minuten gjorde det första målet och tog ledningen med 1-0. Efter målet fortsatte Örebro att leda spelet men Linköping kom in lite bättre i matchen, det blev dock inga fler mål i perioden som slutade 1-0 till Linköping.

I den andra perioden kom Linköping ut med ett betydligt bättre tempo men Örebro lyckades trots det styra spelet bra och i samband med powerplay sätta kvitteringsmålet. Efter målet var det fortsatt bra styrning från Örebro men det var ännu en gång Linköping som lyckades återta ledningen 2-1. Örebro fortsatte att föra matchen men det var åter Linköping som fick in ytterligare en puck till 3-1. Perioden slutade 2-1.

Linköping gick ut hårt i den tredje perioden men Örebro var snart tillbaks i förarsätet och kunde i den elfte minuten reducera till 2-3. Efter målet jagade Örebro kvittering samtidigt som Linköping bara försökte stänga igen och slå i från sig, i slutet tog Örebro ut målvakten för att forcera men tyvärr lyckades man inte och i slutminuten kunde Linköping slå in 4-2 i öppet mål.

Detta var en blandad match för Örebro men en sak är säker, ett så här dåligt passningsspel får man helt enkelt inte ha och det var länge sedan jag såg så många missade passningar. Jag tror att det är hela förklaringen till dagens förlust.

Nästa match spelar Örebro HK på Tisdagen den 2 Mars borta mot Oskarshamns IK.

Första perioden elfte minuten mål Linköping, Tyler Morley satte 1-0. 13 minuten utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä Slashing. Powerplay Linköping, inget resultat.

Första perioden slutade 1-0 till Linköping
Skottstatistik första perioden Linköping HC 8-7 Örebro HK

Andra perioden tredje minuten utvisning Linköping, två minuter Mikael Frycklund Hooking. Powerplay Örebro, mål Robin Salo kvitterar 1-1. Fjärde minuten utvisning Örebro, två minuter Robin Kovacs Hooking. Powerplay Linköping, inget resultat. Sjätte minuten mål Linköping, Jarno Kärki satte 2-1. 19 minuten mål Linköping, Broc Little satte 3-1.

Andra perioden slutade 2-1 till Linköping
Skottstatistik andra perioden Linköping HC 11-8 Örebro HK

Tredje perioden elfte minuten mål Örebro, Glenn Gustafsson reducerade till 3-2. 20 minuten mål Linköping, Jonas Holös satte 4-2.

Tredje perioden slutade 1-1
Skottstatistik tredje perioden Linköping HC 5-6 Örebro HK

Matchen slutade Linköping HC 4-2 Örebro HK
Skottstatistik matchen Linköping HC 24-21 Örebro HK