Örebro HK klara för kvartsfinal

By on 7 mars, 2023

Örebro HK kom till spel med två raka segrar i bagaget, den senaste borta mot Luleå där man över tid visade upp ett riktigt bra spel. I kvällen match tog man emot Rögle BK i den näst sista omgången av grundserien i Svenska Hockeyligan, en match där man till sist kunde fastställa en plats i kvartsfinalen.

Örebro fick en smakstart när man tog ledningen redan efter en minuts spel, sen kom en liten målkavalkad som avslutades efter 9.25 minuters spel där det stod 2-2 på resultattavlan. Ett resultat som kom efter ett stabilt offensivt spel från hemmalagets sida blandat med ett sviktande defensivt spel, man måste hålla koll och gärna vara tätt inpå motståndaren.

I mellanperioden gick både tempo som intensitet ner sig ordentligt, efter ca halva tiden spelad var det Rögle som tog tag spelet och låg på bäst. Det gjorde att även Örebro kom igång och efter ett svängigt spel kunde man ta ledningen, en ledning som man höll i perioden ut.

Den tredje perioden blev till en tillställning där det var Rögle som inledningsvis var det hetare laget som jagade kvittering, Örebro bjöd inte på speciellt mycket och höll ihop lagdelarna bra samt att man hade Jhonas Enroth i målet. Matchen vaknade till liv på riktigt när Rögle kvitterade med bara 1.03 minuter kvar, där och då vaknade även hemmalaget till liv för att trycka på riktigt ordentligt och Mathias Bromé kunde sätta den avgörande pucken, 4-3 till Örebro.

Sett till helheten var det här inte en helgjuten insats från Örebros sida, även om man vann på ordinarie tid. I stora delar av matchen visade man upp ett puckälskande spel, släppa och passa i rätt lägen för att skapa ett effektivt spel såg svårt ut. Istället såg det ut som om man mer eller mindre letade lägen för det där lilla extra, det där snygga istället för att gå för det mer distinkta spelet. Ett spel som låg bakom de mål som gjordes, när man möter bättre lag än Rögle och de kommer redan i kvartsfinalen kan jag lova. Där kommer inte lagen att köra på halv gas, där kommer det vara ett mer direkt snabbt mot mål. Där kommer man inte se många lag lalla rund med puck för att leta vägar gärna mellan ben och klubbor gärna diagonalt över hela zonen, nej det är något som Örebro måste jobba på. Får man bort de laterna kommer det här att bli bra, för det är starkt att vinna matcher på det här sätter även om det inte är bra för hjärtat. Nu blir det slutspel hur som helst!

Nu är det bara en omgång kvar och där åker man norrut, närmare bestämt för att ta sig an tvåan i tabellen Skellefteå. Det gör Örebro på torsdag 9 mars 2023, efter det är playin som gäller för de lag som kvalar till kvartsfinal, vilket gör att Örebro får ca en vecka på sig att få till kropp och själ inför slutspelet.