Örebro HK klarade extrapoängen efter huvudlöst spel

By on 2 november, 2023
Arkivbild-Foto: Karl-Johan Sandberg

Under torsdagen åkte Örebro HK till Rögle för att ta sig an Rögle BK i den 15 omgången av SHL 2023/2024.

Örebro som förlorade senast hemma mot Frölunda behövde komma tillbaks på banan igen. Rögle å andra sidan förlorade mot Färjestad och hade haft en tuf start på säsongen.

Den första perioden började Örebro riktigt bra och i den sjätte minuten kunde Emil Larsson sätta 0-1 för bortalaget. Men det var inte något bra för Örebro då de började slarva något kopiöst och i den 14 minuten kunde Rögle kvittera med en man mindre på isen. Slarvet från Örebro fortsatte med felpassningar och felräkningar och i den 17 minuten kunde Rögle ta ledningen 2-1, vilket också blev resultatet i den första perioden.

I den andra perioden fortsatte Örebro med sitt inte allt för tighta spel och i den 27 minuten kunde hemmalaget utöka sin ledning till 3-1. Men nu vaknade Örebro till och fick till ett ganska bra spel som resulterade i att Samuel Johannesson kunde reducera 3-2 när han snyggt och fräckt gick köksvägen. Andra perioden slutade 3-2 till Rögle.

I tredje perioden kom Örebro ut med mer fart och skärpa, men det var Rögle som i den 42 minuten kunde utöka sin ledning till 4-2. Örebro fortsatte dock jobba på bra och i 53 minuten var det åter dags för Samuel Johannesson att klippa till och reduceringen till 4-3 var ett faktum. Nu jagade Örebro en kvittering för allt man var värda och i den 55 minuten så klev Mathias Bromé fram och kvitterade 4-4. Efter målet gick båda lagen fult för ett segermål, men tredje perioden slutade 2-1 till Örebro och matchen gick till förlängning.

I förlängningen var det Rögle som kom ut bäst men i den fjäre förlängningsminuten fick hemmalaget en man utvisad och även om Örebro försökte så lyckades man inte avgöra och matchen gick till straffar.

Under straffläggningen var det bara Robert Leino som lyckades sätta sin straff, vilken var mycket kylig då han gled sakta fram och pricksköt in pucken i mål. Örebro vann följaktligen matchen och fick med sig två poäng.

Det var knappast så att Örebro var värda vinsten denna kväll kan jag tycka, då detta var en av de slarvigaste matcher jag sätt laget spela. Det kändes stundtals som om man lämnat huvudet i bussen och åkte runt med tom hjälm. Nu hoppas jag att laget kan ta sig samman, och jag skriver laget för jag tycker inte att någon klarade sig undan att göra minst en huvudlös manöver. Men detta handlar helt om fokus och borde gå att åtgärda ganska snabbt så vi kan få se tre poäng mot Malmö härnäst.

Nästa match spelar Örebro HK den 4 November borta mot Malmö Redhawks.

Matchfakta Rögle BK vs Örebro Hockey

• 05.52 Mål Örebro, Emil Larsson 0-1.
  • 12.21 Utvisning Rögle, två minuter Thomas Gregoire, Hooking.
  • 13.03 Mål Rögle, Simon Ryfors 1-1.
  • 16.46 Må Rögle, Thomas Gregoire 2-1.

Den första perioden slutade 2-1 till Rögle
Skottstatistiken för den första perioden Rögle BK 9 vs Örebro Hockey 15

• 24.30 Utvisning Örebro, två minuter Philip Holm, Slashing.
  • 26.19 Mål Rögle, Adam Tambellini 3-1.
  • 32.12 Mål Örebro, Samuel Johannesson 3-2.

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistiken för den andra perioden Rögle BK 12 vs Örebro Hockey 9

• 41.15 Mål Rögle, Valtteri Vijanen 4-2.
  • 52.39 Mål Örebro, Samuel Johannesson 4-3.
  • 54.56 Mål Örebro, Mathias Bromé 4-4.
  • 58.49 Utvisning Rögle, två minuter Brady Ferguson, Hooking.
  • 58.55 Utvisning Örebro, två minuter Mathiar Bromé, Interference.

Tredje perioden slutade 2-1 till Örebro
Skottstatistiken för den tredje perioden Rögle BK 7 vs Örebro Hockey 6

Förlängningen

• 64.00 utvisning Rögle, två + två minuter Lukar Ekeståhl-Johansson, Hooking, Abuse of Officials.

Förlängningen slutade 0-0.