Örebro HK krampade och föll mot MoDo

By on 13 februari, 2024

Nu var det dags för Svenska Hockeyligan att göra omstart efter Beijer Hockey Games, där ett Örebro  Hockey som hade haft uppehåll i tio dagar tog sig an MoDo Hockey i Behrn Arena. Matchen mot MoDo var en riktigt viktig match sett till bottenstriden, en match där det var MoDo som vann och knaprade in på Örebro.

….

Det var ett ganska tempofattigt Örebro inledningsvis, där MoDo var de som drev spelet. Desto längre perioden led desto mer kom man in i matchen, där man inte fick till något egentligt organiserat spel. Det var istället stökigt och bökigt, förutom under powerplay. Men i den spelformen var Örebro otroligt ineffektiva, där man inte kom upp i något speltempo. När man gick till periodvila var det oavgjort.

….

Den andra perioden blev inte direkt något glädjepiller sett ur Örebros synvinkel, fortsatt stökigt och bökigt spel utan att hitta någon sorts spelform. Om man nu inte räknar stök och bök som en spelform såklart. Istället var det ett lågt stående MoDo som utnyttjade just det bäst, för i den femte och åttonde minuten kom både 0-1 som 0-2 i baken för Örebro. Med två mål i baken skulle man kunna tänka sig att hemmalaget i alla fall skulle vilja komma tillbaka, men det var något som satt långt inne.

I den absolut sista minuten av mittperioden sprattlade Örebro till liv, där man helt plötsligt satte toktryck mot ModDos kasse. Det positiva i kråksången var i alla fall att man fick till 19 skott på mål, men där fanns Timrås målvakt Lassi Lehtinen med sina för kvällen bästa vänner, Stolpe och Ribba. För det klingade friskt i målramen runt honom. Trots kanonaden av skott blev det inga mål, när man gick till periodvila låg man under med två mål.

….

Trots den fina avslutningen av mittperioden fick inte Örebro till någon bra start av sista delen, spelet var fortsatt håglöst och det såg ut att inte finnas någon energi i laget. Något man skulle kunna ha trott utifrån just hur man avslutade andra perioden, samt att man gick till en periodvila med i mina ögon en bra känsla. Nu kunde MoDo mer eller mindre hålla Örebro stången, den som gjorde det hårdast var gästernas Josh Dickinson som gick i isen efter att ha blockat ett slagskott med käken. Trots den smällkaramellen var han tillbaka på isen bara några byten efteråt, tänk om det hade hänt en fotbollsspelare, ja då hade det varit akuten och magnetröntgen fortare än kvickt.

En parentes bara, en ganska hård sådan också. Hur som helst så körde Örebro taktiken plocka ut målvakt med ca tre minuter kvar, en taktik som belönade sig i ett mål. 1-2 målet kom i den 20 minuten, äntligen inprickat av Jonathan Lekkerimäki. I den tredje perioden sköt man också fantastiskt mycket, 14 skott avlossades återigen utan att få någon bra utdelning även om det blev att mål. Nu kom Örebro inte närmare än såhär och man inkasserade sin tredje raka hemmaförlust och det tajtar till sig i bottenstriden, detta då MoDo nu bara är tre poäng bakom.

….

Sett till 60 minuters spel kan man konstatera att energin, viljan, kamplusten, ja hela paketet som behövs för att vinna matcher finns helt enkelt inte. Kan det vara så att de spelare som Örebros trupp består av helt enkelt bara spelar för sitt bankkonto, har man glömt bort passion och hjärta för klubbmärket?

I mina ögon när jag ser spelarna lyser det inte direkt i ögonen, de utstrålar inte någon sorts form av djävlar anamma. Det är just utstrålningen som säger allt, och i det här fallet så ser det dött ut. Den här truppen skulle behöva ett par elchocker av löneavdrag, ett prestationsbaserat löneavtal. Skulle det vara så så kanske säger jag, kanske de skulle vakna till och tänka lite mindre på att sälja elbilar eller pensionskonton.

Kollar man in spelschemat så väntar en liten Skåneturné där man första tar sig an Rögle på torsdag och sedan Malmö på lördagen. Bra tycker jag då Örebros bortafacit ser bra mycket bättre ut än hemmadelen, och just Rögle ligger precis bakom Örebro med Malmö flåsandes bakom Rögle. Två vinster där och det ser ljusare ut i horisonten, med det i åtanke kan spelarna boka in lite fler sälj och bankmöten eller helt enkelt gå in för att göra det de ska göra, SPELA ISHOCKEY så det glöder på isen!

I den 42 omgången möter man Rögle på bortais, det gör man på torsdag 15 februari 2024.