Örebro HK nollade av Brynäs i den åttondelsfinalen

By on 28 mars, 2022

Örebro Hockey vann första drabbningen i åttondelsserien borta mot Brynäs efter en riktigt bra avslutning, i kvällens match åttondelsfinal 2 var man på hemmaplan inför fullsatta läktare. Matchboll i hemmaborgen vinst ikväll och man var klar för kvartsfinalserien, men det gick inte då Brynäs var för starka då man nollade Örebro i Behrn Arena.

Det var ett helt annat Brynäs som kom ut i Behrn Arena, jämfört med första matchen var man påslagna till max. Det var intensivt, snabbt, rappt och tajt spel som gjorde att Örebro inte var med långa stunder under första perioden. Det såg ut som om hemmalaget var en aning chockade, det här var inte riktigt vad man hade väntat sig. Nu har Örebro Jhonas Enroth i mål och Svenska Hockeyligans bästa målvakt är inte lätt att överlista, när första delen var klar stod det 0-0 på resultattavlan.

Örebro kom ut i den andra perioden och visade på en gång att man kunde höja tempot och intensiteten, men jobbade mot ett kompakt defensivt Brynäs som stod emot. Gästerna svarade med att skruva upp både spel och tempo, något som gjorde att Brynäs snurrade upp hemmalaget rejält för att ta ledningen. Örebro tappade en aning i det läget och fick börja jaga igen, i den 34 minuten slog Brynäs in den andra pucken bakom Jhonas Enroth. I det läget såg hemmalaget ut att komma tillbaka ordentligt och gjorde ett duktigt ryck för att få till en kvittering, nu kunde man inte det och det var gästerna som hade en tvåmålsledning efter två spelade perioder.

Den tredje blev riktigt riktigt jämn där nivån på spelet hade höjts rejält, även Örebro visade upp kampvilja av rang. Nu var även Brynäs med på noterna och Örebro som mer eller mindre hade varit på efterkälken från start kom inte ifatt alls, istället var det gästerna som kunde utöka ledningen i öppet mål i slutet av matchen avgöra för att ta serien till en match till.

Ser man till läget över 60 spelade minuter så var var Örebro akterseglade redan från start, man var inte med på att Brynäs visade upp ett helt annat spel jämfört med första matchen. Tyvärr för Örebro så var det gästerna som hade insett att det var vinna eller försvinna som gällde, och som Brynäs spelade, här var det ingen sunkig inställning med mellanmjölkshockey. Visst kom Örebro tillbaka en aning utan att egentligen få till spelövertag, Brynäs visade pondus något som hemmalaget hade lämnat i omklädningsrummet.

Nu saknade inte Örebro några vassa chanser men Brynäs har ingen dålig målvakt heller, även han visade att han inte ville släppa några puckar bakom sig för att nolla hemmalaget.

Nu väntar en helt avgörande match redan imorgon tisdag 29 mars kl 19.00 i Behrn Arena, förhoppningsvis kommer Örebro Hockey ut på isen med en helt annan inställning och visar upp en helt annan spelkvalité för att ta sig till kvartsfinalspel.