Örebro HK steget efter Frölunda i Behrn Arena

By on 28 oktober, 2023
Arkivbild - Foto: Karl-Johan Sandberg

Örebro HK kommer från en förlustmatch där man inte kom upp i nivå alls, desto längre tiden gick desto mer halkade man efter. I dagens match var det Frölunda HC som stod för motståndet, ett motstånd som mer eller mindre låg steget för under matchen där Örebro till sist förlorade.

Det hann inte gå mer än 57 sekunder så hade Örebros Jonathan Lekkermäki gjort mål, och så var man i riktigt tidig ledning. Det efter att Jonathan gav sig ut på utflykt som gav resultat, där motståndarna inte var påslagna. Sen blev det full ös i matchen, Frölunda reagerade med att sätta full fart, där Örebro hakade på. Spelet böljade fram och tillbaka där det var Örebro som vaskade fram bäst chanser, men som vanligt istället för att vara kliniska när man kom så spelade man pucken. Gärna en, två eller fyra gånger till innan det kom ett avslut. Örebro i ledning när perioden var över.

Om Frölunda inte var med på noterna i starten av den första perioden så var det precis tvärtom i den andra, där det var Örebro som var ett par snäpp efter. Även om det var gästerna som låg på för en kvittering så lyckades hemmalaget stå emot, när Örebro drog på sig en utvisning i den 13 minuten av perioden så kunde man inte stå emot. I den 15 minuten kom Frölundas kvitteringsmål, målet gjordes av Gustav Rydahl. Skjuter man inte och träffar målet eller målvakt så blir det svårt att få in pucken i mål, under den andra perioden avlossade Örebro bara sex skott. När mittperioden var färdigspelad var det oavgjort.

Under den tredje perioden var det Örebro som hade mest puck och var spelförande, men det var Frölunda som hade vassast målchanser. Spelet i sig för hemmalaget var som vanligt mest utefter sargen, och där trivdes mest Frölunda med att Örebro höll hus. Mycket snurr utan att riktigt komma fram till några bra avslut som skulle ha kunnat bli mål. Nu var det istället gästerna som efter ett tålmodigt spel kunde ta ledningen i den 13 minuten signerat Erik Borg. Rullgardin ner blev det för Örebro när Frölundas Gustav Rydahl i den 18 minuten utökade till 2-4, som blev slutresultat när gästerna vann dagens drabbning.

Helhetsmässigt så ser det ut precis som i de flesta tidigare matcher, Örebro kommer ut hårt i den första perioden för att undan för undan tappa det mesta av spelet. Att man i alla fall är spelförande under större delar spelar egentligen ingen roll, förutom att om inte motståndarna har pucken så kan de inte göra mål, det är juh bra. Det som är mindre bra är att man inte får fram pucken dit där den bör vara för att både göra mål som att skapa chanser som leder fram till mål. Jag har inte sett något lag som bara älskar sargen som Örebro gör, för det är där de håller till och de utan framgång.

Vad som ska göras är väl att få spelarna att gå rakare på mål, skjuta oftare och mer, vara mer kliniska inte hålla på och slarva runt som man gör i dagsläget. Nu fick Jonathan Lekkerimäki till en bra utflykt när kan gav ledningen till Örebro efter 57 spelade sekunder, men det är en spelare som gärna ger sig ut på en rundtur för att försöka dribbla bort en motståndare eller fem. Men hur ofta har det fungerat, typ en av 147 gånger. Just soloprestationer vinner inga matcher sägs det, vilket också brukar stämma. Nu måste man få ihop ett kollektiv tänk, där alla drar åt samma håll åt olika håll så att säga.

Nu är bara 14 omgångar av 52 spelade och det är många poäng kvar att spela om, men om ser till spelet så går det bara utför och desto längre tid det går innan man får ihop kvalitativt desto längre ifrån toppen kommer Örebro. Plus att det här kan inte vara bra för självförtroendet att match efter match ligga ett steg efter!

I den 15 omgången av Svenska Hockeyligan möte Örebro Rögle på bortaplan, en match som spelas torsdag 2 november 2023.