Örebro HK tappade allt på 49 sekunder

By on 4 november, 2023
Arkivbild - Foto: Karl-Johan Sandberg

Örebro Hockey är ute på en Skåneturné för tillfället, i torsdags fick man med en straffvinst mot Rögle. I dagens match den sista innan man vänder hem mot Örebro tog man sig an Malmö, där hemmalaget kommer från två raka hemmavinster.

Örebro började matchen ganska avvaktande där det var Malmö som var det ledande laget, där det såg ut som om man letade sig in i det hela. I den fjärde minuten uppstod en ganska komisk situation när det helt plötsligt mer eller mindre svärmade Örebrospelare på isen, då det studsade in en hel del folk och vips så hade man sex spelare igång. Man hann faktiskt spela en liten stund innan domarna upptäckte det hela, det efterföljande spelunderläget klarade man av bra. Desto längre tiden gick under den första perioden desto mer tog hemmalaget över tillställningen, men Örebros starka defensiv tillsammans med Jhonas Enroth stod emot. När man gick till pausvila var det oavgjort.

I den andra perioden var Örebro med riktigt bra från start, man störde Malmö högt där man minskade ytorna och spelet tajtade till sig. Man visade upp ett spel som ledde fram till ett ledningsmål för Örebro, det kom till efter en tilltrasslad situation framför Malmös målvakt där Emil Larsson höll sig framme och fick in ledningspucken. Efter det var det som att man tog det en aning lugnt då det såg som att Örebro sjönk ner och öppnade upp sig, tre minuter senare kom kvitteringen från Malmö.

Det gjorde att Örebro kickade igång igen, men det höll inte länge och man sjönk allt längre ner i banan. Då började raset, i den 18 tog Malmö ledningen fram till 2-1 och 49 sekunder senare stod det 4-1 till hemmalaget. Där och då var det ridå ner för Örebro, det efter en ren genomklappning. När andra perioden var klar var det hemmalaget som var i ledning med 4-1.

Örebro visade med all klarhet att man skulle ikapp under inledningen av den tredje perioden, man låg på riktigt ordentligt där men i den fjärde minuten kunde reducera till 2-4 genom Glenn Gustafsson. Den offensiven kom av sig redan i den sjätte minuten när Örebros William Wikman drog på sig en utvisning, efter den kom man aldrig tillbaka till den nivå man hade inlett med. Självklart plockade Örebro ut målvakten i slutet av matchen, men det hjälpte inte och matchen vanns av Malmö.

Örebro förlorade matchen på en ren hjärnblödning där man tappade precis allt, såhär ska det inte se ut om man vill vara med sett under en hel säsong. Det här får man ta till sig och lära sig av, det kan man göra under det landslagsuppehåll som nu kommer. För nu dröjer det fram till torsdag 16 november 2023 då Örebro tar emot Leksands IF i Behrn Arena i den 17 omgången av Svenska Hockeyligan 2023/2024.

Matchfakta Malmö Redhawks vs Örebro Hockey

• 03.22 Utvisning Örebro, två minuter Team penalty, Too many players on the ice.
  • 07.56 Utvisning Malmö, två minuter William Von Barnekow, Holding.
  • 17.40 Utvisning Örebro, två minuter William Wikman, Tripping.

Den första perioden slutade 0-0