Örebro HK tappade extrapoängen mot Rögle BK

By on 22 februari, 2022

Under tisdagskvällen spelade Örebro HK borta mot Rögle BK i den 41 omgången av SHL 2021/2022.

Örebro som förlorade senast borta mot Brynäs och var tvungna att ta sig tillbaks på vinnarspåren och till kvällen var Rodrigo Abols tillbaks men man saknade Rasmus Rissanen, Miikka Salomäki och Joel Mustonen. Rögle låg inför matchen på en andraplats i tabellen, senast förlorade man mot Luleå och var revanchsugna.

Rögle började första perioden med ett aggressivt spel och fick till ett tryck mot Örebro men i den fjärde minuten kunde Örebro komma på en kontring där Linus Öberg kunde sätta ledningsmålet. Rögle fortsatte att ligga på och men Örebro fortsatte att producera farliga kontringar. Men tillslut hade Rögle varit för länge i Örebros zon och Rögle kunde kvittera i den 20 minuten. Första perioden slutade 1-1.

I den andra perioden fick Rögle det svårare att få fast pucken i Örebros zon och spelet blev ganska jämnt men i samband med ett powerplay för Rögle kunde hemmalaget återta ledningen. Örebro spelade bra och fick till flera bra anfall där man kunde förlägga spelet till Rögles zon under längre perioder. Tyvärr lyckades man inte få till någon kvittering men en bra period från Örebro. Andra perioden slutade 1-0 till Rögle.

Den tredje perioden blev ännu jämnare än den andra men Rögles och Örebros målvakter spelade på högsta nivå så båda lagen hade svårt att få in pucken. Men i samband med ett powerplay i den 12 minuten kunde kvittera genom Nicholas Halloran. Båda lagen jobbade nu hårt för att avgöra men det blev inga fler mål och perioden slutade 1-0 till Örebro och matchen gick till förlängning.

Örebro fick en utvisning tidigt i för i förlängningen och i samband med det powerplayet kunde Rögle vinna och få med sig extrapoängen.

En bra match totalt sätt för Örebro men man förlorar matchen i den första perioden då man är alldeles för passiva och ger Rögle för stort utrymma, sen tar man igen det mesta i de två efterkommande perioderna men det räckte inte. På torsdag är det dags

I nästa match möter Örebro HK Luleå HF hemma i Behrn Arens på torsdag den 24 februari .

Matchfakta Rögle BK vs Örebro HK

• 4 minuten mål Örebro, 0-1 Linus Öberg.
  • 15 minuten utvisning Örebro, två minuter Kristaps Zile Holding. Powerplay Rögle utan resultat.
  • 20 minuten mål Rögle, 1-1 Dennis Everberg kvitterade.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden Rögle BK 12 – Örebro HK 4

• 9 minuten utvisning Örebro, två minuter Oliver Eklind Hög klubba. Powerplay Rögle, mål 2-1 Leon Bristedt.
  • 12 minuten utvisning Rögle, två minuter Marco Kasper Marco Kasper. Powerplay Örebro,

Andra perioden slutade 1-0 till Rögle
Skottstatistik andra perioden Rögle BK 7 – Örebro HK 10

• 12 minuten utvisning Rögle, två minuter Leon Bristedt Hooking. Powerplay Örebro, mål 2-2 Nicholas Halloran.

Tredje perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik tredje perioden Rögle BK 8 – Örebro HK 12

Förlängningen

• 1 minuten utvisning Örebro, två minuter Nick Ebert Tripping. Powerplay Rögle, mål 3-2 Lucas Ekeståhl-Jonsson.

Förlängningen slutade 1-0 till Rögle