Örebro HK tog hem ett poäng mot Växjö Lakers

By on 16 september, 2021
Arkivbild

Örebro Hockey åkte under torsdagen till Växjö för att ta sig an Växjö Lakers i den andra omgången av SHL 2021/2022.

Örebro förlorade premiärmatchen hemma mot Rögle men visade trots det upp ett bra spel. Även Växjö förlorade sin premiärmatch mot Färjestad så det var två lag som jagade sin första seger för säsongen som möttes.

Den första perioden började tillknäppt från båda lagen men Örebro drog på sig några utvisningar och tillslut kunde Växjö göra ledningsmålet i den 14 minuten i spel fem mot tre. Örebro fortsatte att dra på sig utvisningar men lyckades hålla målet fritt så den först perioden slutade 1-0 till Växjö.

Den andra perioden började Örebro bättre än den första men i den sjunde minuten lyckades ändå Växjö utöka sin ledning till 2-0. Efter målet tände Örebro till och i en 12 minuten kunde man reducera till 1-2 genom Joel Mustonen. Sedan fortsatte en rejäl press från Örebros sida men man fick inte till någon kvittering. Perioden slutade 1-1.

Örebro började den tredje perioden piggt och kunde i den tredje minuten kvittera genom Christopher Mastomäki till 2-2. Efter kvitteringen var det Örebro som styrde spelet till stora delar med ett flertal chanser men man lyckades inte få in ledningsmålet så matchen gick till förlängning. Perioden slutade 1-0 till Örebro.

I förlängningen satsade båda lagen fullt framåt men där Växjö lyckades sätta målet och ta med sig extrapoängen. Matchen slutade 3-2 till Växjö.

En bedrövlig start på matchen från Örebro, men man jobbade sig in i matchen och lyckas med att få hem ett poäng mot regerande svenska mästarna. Det är starkt att man lyckas vända matchen men man får inte komma ut så lamt i första perioden om man skall tillhöra toppen av SHL men de sista 30 minutrarna såg riktigt bra ut och jag hoppas att man kan ta lärdom av kvällens match och komma ut bättre nästa match.

Nästa match spelar Örebro HK Lördagen den 18 September hemma mot Linköping.

Matchfakta:

Första perioden sjätte minuten utvisning Örebro, två minuter Oliver Eklind Slashing. Powerplay Växjö, inget resultat. 12 minuten utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen Cross-checking. Powerplay Växjö, inget resultat. 13 minuten utvisning Örebro, två minuter Jani Lajunen Tripping. Powerplay Växjö spel 5 mot 3, mål Växjö Julius Nättinen sätter 1-0. Powerplay Växjö 32 sekunder, inget resultat. 18 minuten utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä Holding. Powerplay Växjö, inget resultat. 19 minuter utvisning Växjö, två minuter Robert Rosén Interference. Spel 4 mot 4 i 1 minut, inget resultat. Powerplay Örebro, inget resultat.

Första perioden slutade 1-0 till Växjö Lakers
Skottstatistik första perioden Växjö Lakers 7 – Örebro HK 3

Andra perioden sjunde minuten mål Växjö, Ludvig Claesson sätter 2-0. 12 minuten mål Örebro, Joel Mustonen satte 1-2. 16 minuten utvisning Växjö, två minuter Miika Koivisto Holding. Powerplay Örebro,

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistik andra perioden Växjö Lakers 6 – Örebro HK 6

Tredje perioden tredje minuten mål Örebro, Christopher Mastomäki satte kvitteringen 2-2. 16 minuten utvisning Växjö, två minuter Erik Josefsson Hög klubba. Powerplay Örebro, inget resultat.

Tredje perioden slutade 1-0 till Örebro HK