Örebro HK tog klar trepoängare mot HV71

By on 8 december, 2022

Under torsdagen åkte Örebro HK till Jönköping för att ta sig an HV71 i den 25 omgången av SHL 2022/2023.

Örebro vann senast hemma mot Malmö i en match där Malmö inte bjöd för mycket motstånd, så nu gällde det att bekänna färg och vinna mot ett formstarkt HV71. HV71 å andra sidan vann senast mot Rögle med 6-2 och hade visat en stark formkurva sedan landslagsuppehållet.

I den första perioden så började Örebro bäst och bjöd HV71 på bra intensitet och en hög press, bortalaget var också bra på att möta upp HV71 i mittzon. Örebro hade de flesta chanserna men det var HV71 som kunde ta ledningen i den 14 minuten 1-0. Målet fick Örebro att tända till ytterligare och kunde kvittera efter 37 sekunder genom Jani Lajunen 1-1. Örebro fortsatte att pressa på och i den 15 minuten fick hemmalaget en utvisning i det efterkommande powerplayet kunde bortalaget ta ledningen genom Rodrigo Abols 1-2. Men HV71 hade inte gett upp utan jobbade på och i den 18 minuten kunde man kvittera efter en omställning 2-2. HV71 fick i den 19 minuten en femminutersutvisning mot sig med vidhängande matchstraff på Daniel Glad efter en ful tackling, i följande powerplay kunde åter Örebro göra mål denna gång genom Leo Carlsson. Efter en fartfylld period stod det 3-2 till Örebro.

Örebro började den andra perioden med tre minuter och 47 sekunder i nummerärt överläge, och det utnyttjade man genom att göra två mål det första genom Rodrigo Abols 2-4 och det andra genom Jani Lajunen 2-5. Bortalaget fortsatte att pressa HV71 och kunde i den 34 minuten åter utöka ledningen genom Christopher Mastomäki till 2-6. Det var kamp över hela banan under större delen av perioden och i den 39 minuten kunde HV71 reducera till 3-6 i powerplay efter en utvisning av Mathias Bromé. Andra perioden slutade 3-1 till Örebro.

HV71 jobbade hårt i början av den tredje perioden för att få till en reducering men i den 27 minuten kunde Örebro utöka ledningen till 3-7 när Elias Pettersson gjorde sitt första SHL mål. Hemmalaget hade dock inte get upp utan fortsatte kriga och i den 51 minuten reducerade man åter till 4-7. Efter målet spikade Örebro igen och spelade av matchen som slutade 7-4 till Örebro.

En bra match från Örebros sida och då framför allt i powerplay där man gör hela fyra mål. En bra grej denna match var att laget inte tappade nappen när man får ett mål i baken tidigt trots att man spelade bra, jag hoppas att man nu kan fortsätta med detta och istället resa sig när det motiga kommer.

Nästa match spelar Örebro HK på lördag den 10 december borta mot IK Oskarshamn.