Örebro HK tog stabil seger över Frölunda HC

By on 23 januari, 2021
Arkivbild.

Örebro HK åkte under lördagen till Göteborg för att ta sig an Frölunda HC för den 34 omgången av SHL 2020/2021.

Både Örebro och Frölunda hade inför matchen förlorat de två tidigare matcherna. Frölundas Mats Rosseli Olsen var tillbaka efter sin avstängning, men Karl Henriksson var sjuk. Örebros Nick Ebert var äntligen tillbaks från sin skada något vi väntat på.

Frölunda var laget som dominerade första perioden och Örebro fick ägna sig åt försvar, detta gjorde man dock bra och Frölunda lyckades inte med att göra några mål trots 20 skott på mål. Perioden slutade 0-0.

Även andra perioden öppnade Frölunda starkt men i andra minuten kom Robert Leino fri och kunde sätta 1-0 till Örebro. Frölunda fortsatte att ligga på men fick inte alls samma tryck som i den första perioden och i den 13 minuten kunde åter Robert Leino komma fri och utöka Örebros ledning till 2-0. Perioden slutade 2-0 till Örebro.

I den tredje perioden fortsatte Frölunda att satsa framåt men Örebros försvar fungerade bra och framför allt spelade Jonas Arntzen helt suveränt i målet och i den nionde minuten fick Örebro en kontring där Rodrigo Abols kunde sätta 3-0 till Örebro. Frölunda fortsatte att jaga reducering men Örebro höll tätt och man vann matchen med 3-0. Perioden slutade 1-0.

Det var trevligt med en vinst på bortaplan igen, men i den första perioden var man riktigt bortspelade och det var bara Jonas Arntzen som höll kvar laget i matchen. I den andra perioden kom man ut betydligt bättre och man kunde utnyttja två kontringar båda avslutade av Robert Leino med mål det första redan i andra minuten, detta gav laget en energi boost som vände matchen. I den tredje perioden såg spelet ut ungefär som i andra med ett riktigt bra försvarsspel av Örebro, man lyckades även få till ännu en kontring som gav 3-0 vilket kändes mycket skönt efter de två senaste matcherna. Idag lyckades laget prestera ett riktigt bra försvarsspel som i kombination med Jonas Arntzen suveräna spel gav Örebro dagens vinst. Också roligt att se Nick Ebert på isen igen och han var inblandad i åtminstone ett av målen.

Nästa match spelar Örebro HK på Tisdag den 26 Januari borta mot Växjö Lakers.

Första perioden 14 minuten utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen Fördröjande av spelet. Powerplay Frölunda, inget resultat. 18 minuten utvisning Örebro, två minuter Ludvig Rensfeldt Slashing. Powerplay Frölunda, inget resultat.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden Frölunda HC 20-3 Örebro HK

Andra perioden andra minuten mål Örebro, Robert Leino sätter 1-0. Andra minuten utvisning Örebro, två minuter Gustav Backström Tripping. Powerplay Frölunda, inget resultat. Sjätte minuten utvisning Frölunda, två minuter Christoffer Ehn Hooking. Powerplay Örebro, inget resultat. 13 minuten mål Örebro, Robert Leino sätter 2-0. 17 minuten utvisning Frölunda, två minuter Simon Hjalmarsson Hög klubba. Powerplay Örebro, inget resultat.

Andra perioden slutade 2-0 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Frölunda HC 13-13 Örebro HK

Tredje perioden nionde minuten mål Örebro, Rodrigo Abols sätter 3-0. Elfte minuten utvisning Örebro, två minuter Ludvig Rensfeldt Fördröjande av spel. Powerplay Frölunda, inget resultat.

Tredje perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik tredje perioden Frölunda HC 8-4 Örebro HK

Matchen slutade Frölunda HC 0-3 Örebro HK
Skottstatistik matchen Frölunda HC 41-20 Örebro HK