Örebro HK tog tre poäng mot serieledarna

By on 25 februari, 2021

Under onsdagskvällen tog Örebro HK emot serieledarna Rögle BK hemma i Behrn Arena för den 44 omgången av SHL 2020/2021.

Örebro som vann senast hemma mot Djurgården med 1-0, Rögle å andra sidan förlorade senast mot Färjestad.

Rögle började den första perioden bäst och redan i den fjärde minuten kunde borta laget ta ledningen med 1-0. Strax efter målet drog Rögle på sig en utvisning som Örebro utnyttjade och kunde kvittera genom Robin Kovacs. Örebro fortsatte att jobba sig in i matchen och kunde med 14 sekunder kvar ta ledningen genom Rasmus Rissanen ta ledningen med 2-1. Rögle var det vassare laget i den första perioden men Örebro var effektiva och tog ledningen.

Det var ett helt annat Örebro som kom ut till andra halvlek och redan i den fjärde minuten kunde man utöka ledningen genom Rodrigo Abols. Örebro fortsatte att ligga på och i den tionde minuten kunde åter Rodrigo Abols trycka dit pucken för ställningen 4-1. Rögle fick dock chansen att komma tillbaks i matchen då Örebro fick två utvisningar och i spel fem mot tre kunde Rögle reducera till 4-2.

Örebro började även den tredje perioden bra och kontrollerade spelet under hela perioden, i den tionde minuten kunde Ludvig Rensfeldt sätta ett snyggt skott i Röglekassen och utöka ledningen till 5-2 vilket också blev resultatet i matchen.

Detta var en mycket väl genomförd match från Örebros sida och jag tycker att man lyckades få spela sitt eget spel, nu hoppas jag att man kan ta med sig detta till nästa match mot Linköping.

Nästa match spelar Örebro HK på Lördag den 27 Februari borta mot Linköping HC.

Matchfakta:

Första perioden fjärde minuten mål Rögle, Daniel Zaar satte 1-0. Femte minuten utvisning Rögle, två minuter Leon Bristedt Holding. Powerplay Örebro, mål Robin Kovacs kvitterade till 1-1. Sjätte minuten utvisning Örebro, två minuter Christopher Mastomäki Holding. Powerplay Rögle, inget resultat. 12 minuten utvisning Örebro, två minuter Nick Ebert Tripping. Powerplay Rögle, inget resultat. 20 minuten mål Örebro, Rasmus Rissanen satte 2-1. 20 minuten utvisning Rögle, två minuter Erlend Lesund Slashing. Powerplay Örebro, inget resultat.

Första perioden slutade 2-1 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 8-13 Rögle BK

Andra perioden Örebro började perioden med 1.55 minuter powerplay, inget resultat. Fjärde minuten mål Örebro, Rodrigo Abols satte 3-1. Tionde minuten mål Örebro, Rodrigo Abols satte 4-1. 17 minuten utvisning Örebro, Emil Larsson Interference. 17 minuten utvisning Örebro, Rasmus Rissanen Cross-checking. Spel 5 mot 3 Rögle, mål Simon Ryfors satte 4-2. 19 minuten utvisning Örebro, två minuter Gustav Backström Slashing. Spel 5 mot 3 Rögle, inget resultat. 20 minuten utvisning Rögle, två minuter Moritz Seider Tripping. Spel 4 mot 4, inget resultat.

Andra perioden slutade 2-1 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 10-16 Rögle BK

Tredje perioden  Örebro började tredje perioden med 1.40 minuter powerplay, inget resultat. Tionde minuten mål Örebro, Ludvig Rensfeldt satte 5-2. 16 minuten utvisning Rögle, fem minuter + match straff Éric Gélinas Tackling i ryggen. Powerplay Örebro, inget resultat.

Tredje perioden slutade 1-0
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 9-5 Rögle BK

Matchen slutade Örebro HK 5-2 Rögle BK
Skottstatistik matchen Örebro HK 27-34 Rögle BK