Örebro HK tog tredje raka vinsten i kvällens match mot HV71

By on 6 oktober, 2022

Örebro HK vann något överraskande senaste bataljen i Behrn Arena, en vinst som tog laget upp i topp tre. Mer imponerande var att den kom mot serieledande Skellefteå, i kvällens match mot nykomlingen HV71 fortsatte vinstraden och nu har man tagit tre raka vinster.

Örebro kom ut i den första perioden och startade i ett ruskigt tempo där man tryckte ner HV71 ordentligt, man var mer eller mindre helt dominerande under de första 20 och gästerna hade i princip inget att säga till om. Trots det stora spelövertaget hade man bara 1-0 i målprotokollet efter mål i numerärt överläge, nu berodde inte det på att HV71s målvakt storspelade. Det var mer en reaktion på Örebros ineffektivitet när det kom till klara målchanser, det såg bra ut men mer än så var det inte.

Hemmalaget var fortsatt överlägsna i den andra perioden bortsett från ett par stunder då HV71 stack upp, efter slutsignal i mittenperioden hade Örebro utökat ledningen till 3-0. Det anmärkningsvärda där var att nu hade man gjort alla mål i just spel med en man mer på banan, powerplay alltså och inget mål i spel fem mot fem.

HV71 kom ut i den tredje perioden men ny energi där man visade upp ett riktigt bra spel i inledningen, där det var Örebro som nu fick jaga. Sakta men säker kom hemmalaget tillbaka in i spelet men utan att på något sätt glänsa som man tidigare hade gjort under matchen, sett till spelet så var bägge lagen jämnbördiga där inget av dem gjorde några mål och matchen slutade 3-0 till Örebro.

Sett till matchbilden kan inte Örebro helt nöjda även om man under de två första perioderna var dominerande, då menar jag att man hade mest spel runt sarg och ute i hörnorna utan att egentligen komma in i slottet för att både skapa farliga målchanser som att göra mål. Nu vann man matchen med tre mål i numerärt överläge och inget mål i spel fem mot fem, det kommer inte att fungera när det ställs betydligt bättre lag än ett sladdande HV71 på isen. Kan man helt enkelt hitta ett sätt att kunna ta tillvara på det fina spel man visade upp fram till offensiv zon och väl där även hitta fram till mål så kommer det att kunna bli riktigt bra, men där man inte just nu. Nu är en vinst en vinst, absolut. och ytterligare tre poäng in på kontot och en andraplats i tabellen.

I den åttonde omgången för Örebro blir det bortamatch, väl där ställs man mot ett till bottenlag, Timrå lördag 8 oktober i en eftermiddagsmatch.