Örebro HK vände och vann i Leksand

By on 14 september, 2023

Under torsdagen var det dags för SHL premiär för Örebro HK när man mötte Leksands IF på bortaplan.

De två lagen möttes för tre veckor sedan och då vann Leksand med 4-3 så nu var Örebro ute efter revansch. Men som vanligt viste ingen något om lagens egentliga form.

Det var Leksand som tog kommandot från start och med sitt första mål kunde man sätta 1-0 bakom en Enroth som nog borde ha tagit det skottet. Spelet efter målet blev mycket svajigt från båda lagen och det böljade fram och tillbaks men det var ändå Leksand som hade övertaget. I den 15 minuten var det sen dags igen när Leksand gjorde en snabb omställning och pucken satt i enrots närmaste kryss och 2-0 till hemmalaget.

Det var ett helt annat Örebro som klev ut på planen till den andra perioden och bortalaget presterade en betydligt högre press på Leksand än i den första. I den sjunde minuten kunde sedan Jonathan Lekkerimäki slå in reduceringen under ett powerplay 2-1. Örebro fortsatte att styra spelet men Leksand jobbade sig mot slutet av perioden in i spelet och skapade några vassa chanser men perioden slutade 1-0 till Örebro, en betydligt bättre period från Örebro.

Leksand tog direkt initiativet i den tredje perioden, men Örebro vände snabbt på det hela och i den första minuten kunde Örebro kvittera genom Emil Larsson 2-2 efter en läcker passning bakom ryggen från Milton Oscarsson. Efter målet var det Örebro som förde matchen och skapade flera chanser, men Leksand fick sedan spela i nummerärt överläge när Örebro fick en utvisning och då kunde hemmalaget återta ledningen 3-2. Örebro hade dock inte gett upp och i sekvenserna efter målet hade Leksand inte mycket att säga till om. Leksand hade inte mycket att säga till om i fem mot fem spelet och i den 50 minuten kunde Ludvig Larsson kvittera 3-3. Nu satte Örebro en massiv press och i den 57 minuten kunde bortalaget ta ledningen för första gången i matchen genom Glenn Gustafsson. Nu jagade Leksand kvittering och plockade ut sin målvakt, men i den 59 minuten kunde Mathias Bromé slå den berömda spiken i kistan för Leksand och utöka Örebros ledning till 3-5. Örebro vann den tredje perioden med 4-1 och matchen med 5-3.

Örebro visade i premiären en stark vilja när man vände sitt 2-0 underläge efter den första perioden, men det kändes ganska skakigt när man kom ut till säsongens första perioden. Nu skall vi väl inte dra allt för stora växlar på premiärmatchen, men Örebro skulle nog behöva kolla på sitt försvar för när Leksand bet sig fast så blev det lite rörigt helt enkelt. Men nu är vi igång med SHL 2023/2024.

Nästa match för Örebro HK blir också hemmapremiär på lördag mot Rögle BK i Behrn Arena.