Örebro HK vann i förläningsperioden

By on 5 september, 2023
Arkivbild - Foto: Karl-Johan Sandberg

Träningsmatchandet fortsätter för Örebro HK, denna gång i Eskilstuna med spel i Smehallen mot Djurgårdens IF. Matchen spelades iförda Linden Hockeys matchställ, då Örebros bortatröjor var mörka och det blev för likt Djurgårdens tröjor.

Första perioden blev till en intensiv, tajt tillställning, i alla fall sett till att det är en träningsmatch. Det kan kanske bero på att motståndarna Djurgården kommer att husera i Allsvenskan 2023/2024, något som säkert gör att man vill prestera bättre mot ett SHL-lag som Örebro. Redan i den tredje minuten var det Djurgården som tog ledningen, det gjorde man efter en lycka tekning i Örebros zon.

I slutet av perioden såg det ut som att Örebro studsade till en aning, där man ökade farten, något som gjorde att Djurgårdens spelar inte riktigt hängde med. Nu hann inte Örebro komma fram till någon kvittering, perioden slutade med ledning för Djurgården.

Om Örebro inte var med som man skulle i den första perioden så var det precis tvärtom i den andra, där man redan från start mer eller mindre körde över Djurgården.

Djurgården fick inte låna pucken under de sju första minutrarna av andra perioden där Örebro kunde göra två mål, en riktig scenförändring från första perioden. Att man inte skulle orka hålla det tempot man gjorde stod ganska klart, när väl Djurgården fick låna pucken kom de aldrig riktig fram för att testa Örebro målvakt Jonas Arntzen.

Kvitteringen kom redan i den första minuten genom Glenn Gustaffson i perioden två, efter det fortsatte man att ösa på. Andra målet för Örebro kom i den fjärde minuten genom Samuel Johannesson, och det tredje i den tolfte minuten igen då Glenn Gustafsson slog in sitt andra mål. När man gick till periodvila var Örebro i ledning med två mål, 3-1 lyste klart på resultattavlan.

Tempot i den tredje perioden var inte all i närheten som det i den andra perioden, nu var Örebro ett snäpp lägre ner sett till spelkvaliteten. Det gjorde att Djurgården kom närmare, även om det såg ganska tryggt ut från Örebro sida. I den 13 minuten av sista perioden kom en reducering fram till 2-3 från Djurgården i powerplay, och i den sista minuten efter att de hade tagit ut målvakten kom även kvitteringen genom Marcus Krüger och matchen togs till förlängning.

I förlängningsperioden var det Djurgården som dominerade, och Örebro såg inte ut att vara i närheten av mittperiodens dominans. Men så mitt under allting så kom ledningsmålet, med elva sekunder kvar avgjorde Örebros Axel Sundberg när han slog in 4-3 målet.

Sett till helheten så skulle Örebro ha avgjort den här matchen mycket tidigare, där ”Crybaby” Garpenlövs gäng inte alls med när Örebro trampade igång. Nu bjöd man in Djurgården alldeles för mycket, onödigt kan man tycka. Men en vinst är en vinst och Örebro hade ett solkart grepp om det hela, något som Axel Sundberg visade när han tog ett par skär. Vips så var han fram och förbi, där det enkelt kom ett avgörande.

Nu är det bara en träningsmatch kvar av försäsongen, där Örebro tar sig an Linköping på torsdag 7 september 2023 kl 18.00 i Behrn Arena.