Örebro HK vann klart mot HV71

By on 19 oktober, 2023

Det var ett ganska formsvagt Örebro som tog sig an HV71 i Behrn Arena, laget hade fram till matchstart bara fyra vinster på sex matcher där man hade visat upp en minst sagt svajig form. I kvällens match gjorde man en en godkänd prestation när man slog HV71 med 6-2.

Första perioden blev till en svängig hockey där bägge lagen bjöd på en någorlunda fartfylld tillställning, med spelvändningar fram och tillbaka. Det var inte en välspelad första del från Örebros sida där det inte såg ut som om man någon direkt koll på pucken, och det var mycket spel utefter sargerna. I den 19 minuten höll sig Samuel Johannesson framme och gav Örebro ledningen till 1-0, ett mål som stod sig perioden ut.

Det tog inte lång tid av den andra perioden innan Emil Larsson kunde utöka ledningen för Örebro, målet kom i den andra minuten. Efter det studsade HV71 till och matchen tog fart där Hawaiispelet kom igång, ett spel som var ganska slarvigt och hafsigt. På tal om slarvigt och hafsigt så kladdade Örebro ordentligt med pucken i egen zon i den 18 minuten, där HV71s Anton Strålman var påpassligt framme och tog hand om Örebro slarv där han kunde reducera Örebro ledning. Noterbart var HV71s totaldominans när det kom till skott på mål, gästerna träffade målet med målvakt hela 18 gånger och hemmalaget bara åtta. När mittperioden var färdigspelad stod det 2-1 till Örebro.

Spelet fortsatte att vara lite snurrigt i den tredje perioden, men Örebro började få mer styr på pucken och i den nionde minuten kunde Emil Larsson utöka ledningen till 3-1 för Örebro. Efter målet vaknade HV71 till och dryga minuten efter Örebros mål kunde bortalaget reducera 3-2. Nu började Örebro skapa HV71s misstag som när en tackling fick två HV71 spelare att krocka med varandra vilket till slut gav Ludvig Larsson pucken och han kunde där med göra säsongens första mål och 4-2 till Örebro. Örebro fortsatte pressa HV71 och när Filip Berglund avlossade en riktig kanon mot motståndarmålet i den 57 minuten så blev det först dömt som ribbträff men efter videogranskning kunde man se att pucken gick i den inre ribban och där med var det 5-2 till Örebro. Nu jagade HV71 en reducering men med mindre än 30 sekunder hamnade pucken hos Emil Larsson och han kunde fastställa slutresultatet till 6-2 för Örebro.

Örebro började ganska svagt och framför allt slarvigt i den första och andra perioden, i den tredje fick man dock ihop det hela betydligt bättre och slutade att kladda runt så mycket efter sargerna. Det syns att när man börjar spela att rakare spel så blir det lättare för alla och man kan sätta högre press på motståndarna. Nu hoppas jag att man kan fortsätta med det lite rakare spelet ”och släppa sargen” för det kommer gynna laget i längden.

Nästa match spelar Örebro Hockey på lördag den 21 oktober hemma i Behrn Arena mot Linköpings HC.