Örebro HK var inte med mot Linköping HC

By on 7 september, 2023
Arkivbild - Foto: Karl-Johan Sandberg

Sista träningsmatchen stod på schemat för Örebro Hockey som har stått för tre raka vinster under slutet av försäsongen, motståndet för kvällen var Linköping HC i Behrn Arena.

Med inte allt för många åskådare på läktaren spelades alltså den första matchen i Behrn Arena, med tanke på Örebro Hockeys framgångar både med slutspelsfacit som resultat under denna försäsong borde väl intresset ha varit större.

Hur som helst så kom den första perioden att innehålla riktigt bra kvalité när det kom till spel, tempo och fysik. Inget av lagen såg ut att hålla igen och man gick för puck i alla lägen, Örebro hade fått med sig det fina spelet från de tre senaste tillställningarna och var det bättre laget. I den åttonde minuten kom även ledningsmålet, 1-0 gjordes av Jonathan Lekkerimäki, ett mål som höll sig perioden ut.

I den andra perioden var gästerna som höll i taktpinnen, Linköping jobbade upp sig för att i mitten av perioden mer eller mindre ta över helt och hållet. Örebro fick hålla sig i sargen för att inte bli bortblåsta, sånt snurr hade gästerna när de kom upp i offensiven. Jhonas Enroth i Örebros mål var helt fantastisk i många lägen där han nekade Linköping att få in pucken, Örebro kunde inte skapa mycket under mittperioden men man höll nollan och var i fortsatt ledning inför sista perioden.

Örebro var med inledningsvis i den tredje, men desto längre in i perioden man kom desto mer tog gästerna över och hemmalaget fick börja jaga. Med offensiven som Linköping fortsatt visade upp kom även målen, i den åttonde minuten kom kvitteringen till 1-1. I den tolfte minuten efter en riktigt tilltrasslad situation kunde Remi Elli slå in 2-1 i Linköpingfavör bakom en chanslös Jhonas Enroth.

Örebro tog sedvanligt ut målvakten för ett försök att få till både kvittering som förlängning, men man kom inte riktigt dit och det var Linköping som vann matchen efter att ha tagit över matchen från andra perioden och framåt.

Ska man vara med från start kan man inte genomföra en match som den man gjorde mot Linköping, man kan inte bli omkörda som man blev där man måste i fall hålla samma kvalité om inte bättre såklart. Hur som helst så kommer det att bli intressant efter en aning blandade insatser såhär på försäsongen, för man ska i åtanke att i skarpt läge blir det åka av på en annan nivå.

Nu är träningsmatchandet avklarat och om en vecka torsdag 14 september 2023 startar Svenska Hockeyligan 2023/2024, Örebro tar sig till Leksand för första omgången.