Örebro HK visade styrka när man vann mot Luleå

By on 28 november, 2023
Arkivbild - Karl-Johan Sandberg

Senaste mot Linköping HC fick Örebro HK med tre viktiga poäng, men det ficka man i en ganska medioker match mot ett ganska mediokert lag. I kvällen match stötte man på motstånd i form av tabelltrean Luleå Hockey, ett helt annat motstånd där man visade ett superstarkt spel när man vann bataljen med 5-2

Bra lag med hög kvalitet brukar locka fram det bästa ur Örebro, vilket Luleå gjorde från start i kvällens match. För det var Örebro som startade bäst med hög intensitet och offensivt spel, Luleå kom snabbt in i matchen där de kunde ta över en aning. När motståndarna tryckte på kunde Örebro riktigt hänga med, men vad spelar det för roll när det är målen som gäller. I den 16 minuten kom det första målet, där det var Örebro som tog ledningen genom William Wikman. Luleå studsade till för att jaga en kvittering, den kom i den 18 minuten när Marcus Hardegård gjorde 1-1 målet. Ett resultat som stod sig perioden ut.

Örebro inledde den andra perioden med en man mindre på isen i 1.51 minuter, ett boxplay som man klarade av. Med fullt manskap på isen var det full fart framåt, det var hög intensitet, bra spel med puck och mer distinkta beslut. Framförallt blev det händelserik period, utvisning Luleå i den femte minuten med mål för Örebro fram till 2-1 genom Mathias Bromé. Örebro drog på sig två utvisningar med den första i den åttonde minuten och andra i den elfte minuten, där Luleå kunde kvittera under den andra fram till 2-2. Örebros tredje mål kom i den 15 minuten, det gjordes av Elias Ekström och man var i ledning igen. Det märktes där och då att man menade allvar, där man störde Luleås rytm på ett bra sätt.

I den 15 minuten åkte gästernas Mario Kempe rakt in i Örebro målvakt Jonas Arntzen, en smäll som tog riktigt illa på Arntzen som bytte ut sig själv i den 16 minuten och in kom Jhonas Enroth. Örebros fina spel fortsatte och man skapade inte bara ett fint spel, man vaskade fram en del fina chanser också, resultatet 3-2 stod sig perioden ut.

Den avslutande perioden blev till mer lugnare tillställning där det såg ut som om att bägge lagen förstod allvaret att hålla sig på isen, med ett mindre tempostarkt spel där det såg avvaktande ut. Örebro spelade tryggt och starkt i defensiven, där man med en stabil Jhonas Enroth i målet kunde hålla rent. I den tionde minuten utökade Örebro ledningen till 4-2, där Mathias Bromé gjorde sitt andra mål i matchen. Bara 28 sekunder kom 5-2 målet, även det av en tvåmålsskytt genom William Wikman. Efter det kom aldrig Luleå riktigt tillbaka, ingen riktig offensiv för att försöka komma ikapp. Inte plocka ut någon målvakt, det var som om man i Luleå förstod att Örebro var för starka och det fanns ingen chans att komma ikapp. Örebro vann välförtjänt matchen med 5-2.

Historiskt sett så har Örebro mer eller mindre haft för vana att höja sig själva och prestera på en riktigt hög nivå desto bättre lag man möter, en vana som egentligen skulle behövas jämnas ut även när man möter lag som man bara ska vinna eller i alla fall spela jämnt med. Som sagt var så gjorde Örebro en helgjuten insats i kvällen match mot Luleå, synd på smällen som Jonas Arntzen åkte. Enligt rapporter så bytte han ut och det var eventuellt en befarad hjärnskakning, hur som helst så kom Jhonas Enroth in i hetluften där han stod emot och kunde hålla nollan.

Förhoppningsvis kan Örebro fortsatt visa upp ett lika fint spel på torsdag 30 november 2023 när man tar sig an HV71 på bortaplan, det gör man i den 22 omgången av Svenska Hockeyligan 2023/2024.

Matchfakta Örebro Hockey vs Luleå Hockey

• 11.02 Utvisning Luleå, två minuter Mario Kempe, Hooking.
  • 15.01 Mål Örebro, 1-0 William Wikman.
  • 17.39 Mål Luleå, 1-1 Marcus Hardegård.
  • 19.51 Utvisning Örebro, två minuter Mathias Bromé, Crosschecking.

Den första perioden slutade 1-1.
Skottstatistiken för den första perioden Örebro Hockey 3 vs Luleå Hockey 7.

• 24.35 Utvisning Luleå, två minuter Pontus Andreasson, Tripping.
  • 26.35 Mål Örebro i powerplay, 2-1 Mathias Bromé.
  • 27.39 Utvisning Örebro, två minuter Robin Norell, Tripping.
  • 30.05 Utvisning Örebro, två minuter Team penalty, Too many players on the ice.
  • 31.42 Mål Luleå i powerplay, 2-2 Brendan Shinnimin.
  • 34.02 Mål Örebro, 3-2 Elias Ekström.
  • 34.55 Utvisning Luleå, två minuter Mario Kempe, Interference on the goalkeeper.
  • 35.25 Målvakt ut Örebro, Jonas Arntzen.
  • 35.25 Målvakt in Örebro, Jhonas Enroth.